28.12.22

Σιωπή, συγκάλυψη και η Ουκρανία...


Η απόδειξη της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων με στοιχεία και τεκμήρια θα όφειλε να έχει δρομολογήσει εξελίξεις. Ο στρατηγός Φλώρος, αφού εκβιάστηκε ανοιχτά και δημόσια από κορυφαίο site του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου, βλέπει πλέον το όνομά του να αντιστοιχεί στον κωδικό 519c στα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ.

Το... γεγονός δεν διαψεύδεται ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έχει αναδειχθεί σε μετρ της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας. Μάλιστα, ο κύριος Οικονόμου, αντί να απαντήσει, ανακαλύπτει… αντεθνική δράση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., χρεώνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί «να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού». Κατηγορούν, με λίγα λόγια, εκείνοι που κατέγραφαν τις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι επιδιώκει να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των ωτακουστών και του παρακολουθούμενου.

Αλήθεια, γιατί ο στρατηγός σιωπά; Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν είναι δουλειά τού εν ενεργεία αρχηγού να μιλά δημοσίως, γιατί απλώς παρατηρεί στωικά τις εξελίξεις που στο τέλος ευτελίζουν τον ίδιο αλλά και την αξιοπιστία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων; Αν ο πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται, γιατί τον παρακολουθούσε;

Αν ο ίδιος θίγεται, γιατί δεν παραιτείται, αλλά, αντιθέτως, εμφανίζεται με την Οχτάρα στολισμένη με τα παράσημα σε δημόσιες εκδηλώσεις ακόμα και πρώην πρωθυπουργού; Περίεργες καταστάσεις που μόνο σενάρια εκβιασμών ή ανταγωνιστικών «δουλειών» μπορούν να τις εξηγήσουν.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει για όλα τα θύματα-στόχους της ΕΥΠ. Η μόνιμη επωδός των κυβερνητικών ότι «θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» είναι υποκριτική και ψευδής. Αν ήθελαν να ρίξουν φως, θα διευκόλυναν την κατά το σύνταγμα Ελεγκτική Αρχή και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κάνουν τη δουλειά τους, όχι να βάζουν διαρκώς προσκόμματα, είτε με SMS στους παρόχους είτε με «γνωμοδοτικές» παρεμβάσεις των πρόθυμων στη Δικαιοσύνη.

Κι ενώ κάθε μέρα όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας θυμίζουν το Μεντεγίν της παντοκρατορίας των καρτέλ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος κατά το σύνταγμα, επέλεξε να αφιερώσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της στην Ουκρανία. Είναι πια προφανές ότι το καθήκον για την προάσπιση της Δημοκρατίας πέφτει στις πλάτες της δημοκρατικής και προοδευτικής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, μα πρωτίστως στον ελληνικό λαό...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: