3.12.22

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν τον Μητσοτάκη...


...παράγοντα πολιτικής αποσταθεροποίησης...

Ραγδαία φθορά του πρωθυπουργού, από το τρίπτυχο «ακρίβεια, διαφθορά, υποκλοπές», διαπιστώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και επιμένουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράγοντα πολιτικής αποσταθεροποίησης.

«Ο ίδιος άνοιξε θέμα... πρόωρων εκλογών τον Ιανουάριο και τώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με διαρροές να το κλείσει. Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια κι ο ίδιος, αδιαφορώντας κι αδυνατώντας να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, μαδά τη μαργαρίτα για το χρόνο των εκλογών με διαρκές σκωτσέζικο ντους για τους πολίτες που είναι σε απόγνωση, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως η επιστροφή του πρωθυπουργού στη στρατηγική της αυτοδυναμίας προϊδεάζει για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις κι ακυβερνησία, άρα κι αποσταθεροποίηση κι αυτό μολονότι από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως οι πολίτες δεν επιθυμούν διπλές, πολλώ δε μάλλον τριπλές εκλογές: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν επιζητά ούτε διασφαλίζει σταθερότητα, αλλά την εκλογική επικράτηση της αλαζονείας του».

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός αποσκοπεί, με το αφήγημα της αυτοδυναμίας, ουσιαστικώς στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Δεξιάς, καθώς «οι διαρροές από τα δεξιά της ΝΔ είναι τεράστιες», ενώ αναγνωρίζει εμμέσως την ανυπαρξία εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου, πλην της Ελληνικής Λύσης, μετά και το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Στον αντίποδα της στρατηγικής Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί πως από την πρώτη Κυριακή, εφόσον είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Γι’ αυτό κι επισπεύδει τις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια και την οριστικοποίηση του προγράμματός του, ενώ την ίδια ώρα τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις εκλογές όσο και το σύνολο του κόμματος θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, μεταφέροντας το μήνυμα της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος.

Το δίλημμα της κάλπης, όπως το θέτουν στην Κουμουνδούρου, είναι αν θα συνεχιστεί η αδικία και η διεύρυνση των ανισοτήτων ή αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού.

Το εξειδικεύουν στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για τους μισθωτούς και στη συγκρότηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο για όλους στις 10.000 ευρώ, ρύθμιση του διογκωμένου ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και νέο πτωχευτικό με πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας, σε δραστική μείωση των λογαριασμών με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και πλαφόν, καθώς και με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ για την αποκλιμάκωση των τιμών.

Παραλλήλως, δίνουν έμφαση στην αξιωματική αντιπολίτευση «στην επούλωση των πληγών στη δημοκρατία από την πιο αντιθεσμική κυβέρνηση που επιχείρησε να μετατρέψει σε θεσμό το παρακράτος»...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: