13.12.22

Έρευνες μετά από... έξι μήνες...

.

..σε σπίτια προσώπων που σχετίζονται με το Predator...

Οι... έρευνες άργησαν έξι μήνες. Κάπως έτσι μπορεί να συμπυκνωθεί το νόημα των όσων συμβαίνουν εδώ και λίγες ώρες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η... «Καθημερινή», η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που σχετίζονται με το Predator.

Ενώ η υπόθεση άρχισε να ξεσπά από το καλοκαίρι, ενώ έχουν υπάρξει αναρίθμητα δημοσιεύματα και (δειλές) κινήσεις από τη Δικαιοσύνη, η αστυνομία αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε έρευνες. Το ενδεχόμενο να εντοπιστούν στοιχεία και πειστήρια μετά από τόσο καιρό είναι, κατά πάσα πιθανότητα, απίθανο, συνεπώς ίσως η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν ανάγκη σήμερα από ένα ακόμη κακοστημένο σόου.

Κι όλα αυτά σε μια ημέρα που η οργή ξεχειλίζει για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που «τρέχουν» την έρευνα, αξιοποίησαν στοιχεία που τους κοινοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έγγραφα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις. Τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται να οδηγούν στην εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με εταιρίες που έχουν εμπλοκή με το λογισμικό.

Έτσι, οργάνωσαν την επιχείρηση εφόδων ώστε να κατασχέσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενεργούν. Όλο το υλικό που θα προκύψει θα αξιολογηθεί ώστε μετά να κριθεί από τους Εισαγγελείς η επόμενη ή οι επόμενες ποινικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: