22.12.22

Τα εικονικά τιμολόγια είναι του Μαξίμου...


Στο προχθεσινό φύλλο της «Εφ.Συν.» αποκαλύψαμε ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, του κ. Γεράκη, και αγαπημένη του Μεγάρου Μαξίμου λάμβανε εικονικά τιμολόγια από δύο άλλες εταιρείες: την «Ιονία Τεχνική», που συνδέεται με την αγορά του Predator, και την «ΚΥΡΑ Α.Ε.». Ο κ. Γεράκης, παρ' όλο που τον ενημερώσαμε και του το ζητήσαμε, δεν... καταδέχτηκε να μας απαντήσει την ίδια ημέρα, ώστε η απάντησή του να υπάρχει στο δημοσίευμα.

Μας απάντησε μία ημέρα μετά (βλέπε χθεσινό φύλλο της «Εφ.Συν.»), όπου επιχείρησε να μας διαψεύσει, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι αντιλαμβάνεται «την πολιτική σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, αλλά αυτή τη φορά ξεπεράσατε κάθε όριο». Με δεδομένο ότι εμείς είμαστε μια εφημερίδα αφοσιωμένη στον έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας και προφανέστατα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να μιλάει ο κ. Γεράκης για πολιτική σκοπιμότητα από μέρους μας, πάει να πει ότι τοποθετεί τον εαυτό του και την εταιρεία του στο κυβερνητικό στρατόπεδο! Ευχαριστούμε για την ομολογία.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα και από την απάντησή του προέκυψε ακόμη μία ομολογία. Είπε ότι η αντιπολίτευση «για μία ακόμη φορά έχει σύγχυση». Και πρόσθεσε: «Διάβασα κι εγώ τα δημοσιεύματα αυτά για τη συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων και διάβασα σήμερα και την απάντησή της. Δεν έχω να πω οτιδήποτε άλλο».

Κατά τον κ. Οικονόμου, οι φορολογικές παραβάσεις μιας εταιρείας είναι θέμα σχέσεων κυβέρνησης - αντιπολίτευσης. Πράγμα που σημαίνει πως τοποθετεί την εταιρεία του κ. Γεράκη στη μεριά της κυβέρνησης. Και το επιβεβαιώνει λέγοντας πως διάβασε την απάντηση του κ. Γεράκη στην εφημερίδα μας και δεν έχει να πει οτιδήποτε άλλο, γιατί προφανώς καλύπτεται. Να ευχαριστήσουμε και τον κ. Οικονόμου για την ομολογία εκ μέρους του Μ. Μαξίμου.

Σήμερα αποκαλύπτουμε με ντοκουμέντα των φορολογικών αρχών ότι, από το 2020, τρέχουν τρεις έλεγχοι σε βάρος της Marc για εικονικά τιμολόγια της «ΚΥΡΑ Α.Ε.» και σημειώνουμε τα ερωτήματα που προκύπτουν από παλιότερους ελέγχους των Ελεγκτικών Κέντρων Αττικής στην εταιρεία, που παρέκαμψαν το πόρισμα της ΑΑΔΕ εις βάρος της εταιρείας- «παραγωγού» εικονικών τιμολογίων, χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα.

Στη βάση όλων αυτών και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ο κ. Γεράκης ταυτίστηκαν, το θέμα αποκτάει ευρύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις και για ό,τι έγινε και για ό,τι βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα εικονικά τιμολόγια στη Marc εξ αντικειμένου γίνονται εικονικά τιμολόγια για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: