6.12.22

Ενίσχυση στην αυθαιρεσία...


Οχι μόνο δεν βρήκε λέξη να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προεκλογική ομιλία του στην Τρίπολη, για τον πυροβολισμό στο κεφάλι... του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικά πυρά, αλλά επιλέγοντας αυτή τη μέρα για να ανακοινώσει εφάπαξ ενίσχυση στους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού, έστειλε προκλητικά το μήνυμα ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία χωρίς όρια είναι αποδεκτή και ότι έχει την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού.

Ετσι ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε αυτή την ημέρα να ανακοινώσει εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο, λέγοντας ότι «με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού», με την πρόκληση να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι η ανακοίνωση αυτή αποφασίζεται να γίνει την παραμονή της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Θυμίζουμε βέβαια εδώ και τη στάση (27.10.2021) του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στην υπόθεση της δολοφονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς στο Πέραμα, ο οποίος δεν είχε διστάσει να πανηγυρίσει, δηλώνοντας ανοιχτά την «ικανοποίησή» του για το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ασκώντας έτσι πίεση στη Δικαιοσύνη για το πού να γείρει την πλάστιγγα της δικαστικής κρίσης και στέλνοντας πάλι μήνυμα κάλυψης και ενθάρρυνσης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας χωρίς όρια.

Για υποκλοπές
Κατά τα λοιπά ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του χθες το βράδυ στην Τρίπολη, την οποία πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας εκεί, ανακοίνωσε επίσης ότι διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για ακόμη έναν χρόνο, ενώ επιχείρησε για άλλη μια φορά να απαξιώσει τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να εμπλέξει ακόμα και το στράτευμα στα σενάρια περί δήθεν υποκλοπών» και ότι «η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις», ενώ επιμένοντας στη γνωστή ακραία τακτική του να επιχειρεί να παρουσιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εθνικούς μειοδότες, επανέλαβε ότι «έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, την οποία θα προτιμούσε στην εξουσία ο κ. Ερντογάν, αλλά έχει εμένα απέναντί του».

Αναφερόμενος, τέλος, για άλλη μια φορά στις εκλογές, όπως κάνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα τρέφοντας την εκλογολογία, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές αλλά μόνο για εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους, για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα», φανερώνοντας έτσι και πάλι το άγχος του για την έκφραση χαλαρής ψήφου στην κάλπη της απλής αναλογικής...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: