13.12.22

Προκλητικές καταθέσεις υπέρ Φιλιππίδη...



Να απαξιώσουν την κατάθεση ορισμένων μαρτύρων κατηγορίας κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως εκείνη της Εβελίνας Παπούλια, εγείροντας ερωτήματα γενικώς για τον χρόνο των καταγγελιών σε βάρος του, ενώ τον παρουσίασαν ως ένα άνθρωπο που δεν είχε νευρικότητα, επιχείρησαν σήμερα μάρτυρες υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Μου έκανε... εντύπωση αυτό που είπε. Περιέγραψε κάτι και είπε ότι δεν την ενόχλησε αυτό, συνεχισε τη συνεργασία. Την πείραξε που την πρόσβαλε σε μια σχολή υποκριτικής. Μα είναι δυνατον;» είπε για την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια μία συνταξιούχος που εργαζόταν ως στέλεχος στο Εθνικό Θέατρο. 

Η ίδια αναφερόμενη στον Π. Φιλιππίδη είπε: «Πάντα η συνεργασία μας ήταν άψογη. Ποτέ δεν έδωσε λαβή για κάτι. Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα. Πιστεύω δεν είχε ακουστεί γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα. Δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά ο Πέτρος, δεν ξέφυγε ποτέ από το μετρό. Δεν ήταν τύραννος ούτε τρελός».


Την ίδια άποψη εξέφρασε ακόμη μία μάρτυρας, νυν στέλεχος του Εθνικού. «Δεν άνοιξε ποτέ μύτη. Όλη την ώρα είχαμε επαφές με τις πρόβες, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ή παράπονα. Κάποιες εντάσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς. Όλο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό έχει και μια άλλη οπτική. Μόλις πάει κάποιος να πει κάτι θετικό για τον Φιλιππίδη στην τηλεόραση, τον κόβουνε στον αέρα. Αποκαθηλώνουν έναν άνθρωπο, τον φυλακίσανε, θέλουν να τον δουνε στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χορτασαν πια; Η συγχώρεση δεν υπάρχει καθόλου;»

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και μια ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία, όπως ανέφερε, είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο για πέντε χρόνια, όταν αυτός ήταν φοιτητής στο θέατρο Τέχνης.  

«Όταν είδα τις καταγγελίες αισθάνθηκα τεράστιο σοκ. Είμαι υπέρ του metoo, είμαι υπέρ των καταγγελιών. Θα έπρεπε όλη η κοινωνία να είναι έτσι και να μην είναι απλώς ένα κίνημα».

Συνήγορος (υπερ.κατ): Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δέχομαι ότι αν τώρα μπορεί κάποιος να μιλήσει, ας μιλήσει. Το σέβομαι. Αλλά αν το πεις επιτόπου, θα σωθεί και κάποιος άλλος. Μετά από 10 χρόνια δεν ξέρω τι νόημα έχει.

Συνήγορος (υπερ.κατ): Τόσες καταγγελίες πώς τις εξηγείτε; 

Μάρτυρας: Μπορεί να μην έχει φανεί το κίνητρο. Μπορεί να μην είναι και κοινό το κινητρο της κάθε καταγγέλλουσας

Συνήγορος (υπεράσπισης): Εσάς αν σας βίαζαν, θα το ξεχνάγατε; 

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τις παρενοχλήσεις που έχω υποστεί.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους ο Π. Φιλιππίδης «ήταν πάρα πολύ τρυφερός και δοτικός, δεν ήταν επιθετικός, δεν ήταν καν νευρικός». 

Ο Π. Φιλιππίδης δεν ήταν σήμερα στη δικαστική αίθουσα λόγω ασθένειας, όπως ανέφεραν οι δικηγόρoι του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: