26.12.22

Οπου θόρυβος και Ντογιάκος...


Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμφανίστηκε να απειλεί με φορολογικούς ελέγχους τον Τύπο που του ασκεί έλεγχο. Παρότι όμως αυτές οι τακτικές δεν θυμίζουν εισαγγελία ευνομούμενης δυτικής χώρας, η αλήθεια είναι ότι η στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισ. Ντογιάκος εμπλέκεται με... αρνητικό τρόπο σε σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη. Σήμερα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται –σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv– ότι προσπάθησε να μπλοκάρει την έρευνα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ το ίδιο είχε καταγγελθεί πως έκανε και στο παρελθόν με την ιδιότητα του εισαγγελέα εφετών κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Και στις δύο περιπτώσεις ο εισαγγελέας φαίνεται ότι σχετιζόταν εμμέσως με τους ελεγχόμενους.

Τα έργα και οι ημέρες του Ισ. Ντογιάκου δεν εξαντλούνται ασφαλώς μόνο σε αυτά. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης φτάνοντας στη θέση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αν και είχε σοβαρή πειθαρχική καταδίκη αλλά και πειθαρχική εκκρεμότητα, ενώ είναι εκείνος που είχε καταγγελθεί ως εντολοδόχος του Αντώνη Σαμαρά, αν και η σχετική έρευνα δεν προχώρησε ποτέ. 

Ο Ισ. Ντογιάκος είναι όμως γνωστός για κάτι ακόμη: τον άκρατο συντηρητισμό του. Σε εκείνον εξάλλου χρεώνεται η σύλληψη του αείμνηστου Τζίμη Πανούση επειδή είχε χρησιμοποιήσει το σφυροδρέπανο αντί του σταυρού σε μια αφίσα με την ελληνική σημαία, αλλά και η σκέψη του να λογοκρίνει την ιστορική ταινία «Trainspotting». Σε αυτό το πλαίσιο ίσως εντάσσεται και η πρόσφατη εγκάρδια συνάντησή του με τον γνωστό για τις ακροδεξιές θέσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ...

Διαβάστε περισσότερα στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: