20.12.22

Εκλογές ανά πάσα στιγμή...


Το μήνυμα ότι μετά τα Φώτα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και ότι αυτές θα μπορούσαν να γίνουν ανά πάσα... στιγμή, ακόμα και αν σήμερα φαντάζει ως πιθανότερο σενάριο η διεξαγωγή τους στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, στέλνουν από το μέγαρο Μαξίμου. Αλλωστε είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που κάθε μέρα όλο και πιο πολύ επενδύει στην εκλογολογία, προσπαθώντας να θάψει κάτω από αυτήν το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και να υποχρεώσει τις εσωκομματικές διαφωνίες να σιγήσουν όπως επιβάλλει ο κομματικός πατριωτισμός σε προεκλογική περίοδο.

Στην εκλογολογία επιδόθηκε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (μίλησε επίσης στα εγκαίνια του νέου Μουσείου Αιγών στη Βεργίνα και στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Flyover στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης) κάλεσε όλο τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. να κινητοποιηθεί για τις επικείμενες κάλπες, λέγοντας ότι «καθώς μπαίνουμε στο 2023, μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας, ειδικά ο κομματικός μας μηχανισμός, καθώς πλησιάζουμε πια στην τελική ευθεία, πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές. Θα πρέπει να μεταφέρουμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες ένα μήνυμα: οι επόμενες εκλογές, φίλες και φίλοι, είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

Στο ίδιο πλαίσιο καταφέρθηκε εκ νέου κατά της απλής αναλογικής, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του κόμματός του είναι η αυτοδυναμία με το γνωστό σύνθημα «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα». Και εξακολουθώντας να επιχειρεί να παρουσιάσει τις υποκλοπές -στις οποίες βέβαια δεν αναφέρθηκε ονομαστικά- ως ένα απλό «λάθος», υποστήριξε ότι «είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι».

Και αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά και τα όσα θέλησε να πει ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι θα πάει για τις γιορτές στο Μέτσοβο και ότι «στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις και έχουμε αποφάσεις να πάρουμε» (κάτι που είχε πει και το 2019 για την επιλογή προσώπου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας), άρα ότι εκεί θα αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών, καταλαβαίνει κανείς το πώς ο ίδιος τρέφει την εκλογολογία...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: