13.12.22

Διαχείριση ζημιάς κάνουν στο ΠΑΣΟΚ...


Ο συγκλονισμός που υπέστησαν στη Χαριλάου Τρικούπη από την υπόθεση Καϊλή έχει δώσει πλέον τη θέση του στη διαχείριση μιας... εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης που, ακόμη κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν δημόσια στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κοινό μυστικό ότι μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την πορεία του κόμματος.

Τη γραμμή άμυνας και ταυτόχρονης αντεπίθεσης χάραξε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτον με την ακαριαία αντίδρασή του μερικά μόνο λεπτά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, με την αποπομπή της ευρωβουλευτή από το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, υπογραμμίζοντας τις στενές υπόγειες σχέσεις της με τη Ν.Δ. και το διπλό παιχνίδι που έπαιζε, δρώντας υπονομευτικά για την παράταξή της. Ωστόσο, το δυσκολότερο κεφάλαιο του λεγόμενου «damage control» που επιχειρούν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η αποτίναξη της ρετσινιάς περί ενός νέου «πράσινου» σκανδάλου και η αναβίωση στη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας αμαρτωλών υποθέσεων του παρελθόντος, με πρωταγωνιστές πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν πλήξει βαριά την εικόνα του κόμματος. «Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, μια βόμβα που έσκασε στην Ευρώπη και απειλεί συνολικά τα θεμέλια του οικοδομήματος και τη χαμηλή εμπιστοσύνη των πολιτών για το πολιτικό σύστημα», απαντούν από το κόμμα της Κεντροαριστεράς. Συμπληρώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να προσβάλλεται συλλήβδην ένας πολιτικός χώρος εξαιτίας κάποιων ελάχιστων στελεχών του που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και τα οποία καρατομήθηκαν αυτομάτως, ή να γίνεται ιδεολογική ταύτιση της διαφθοράς.

Βραχίονας

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκτιμώντας ότι η υπόθεση Καϊλή πλήττει τη γενικότερη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. «Με ρωτάτε αν επαναφέρει μνήμες ενός παλιού ΠΑΣΟΚ. Απαντώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διαφθοράς. Υπάρχει όμως το ΠΑΣΟΚ της Διαύγειας, του ΑΣΕΠ, του ΕΣΥ» (ΣΚΑΪ), πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, είχε κάνει δημόσιες αναρτήσεις υπέρ της κ. Καϊλή. «Είναι ένα σκάνδαλο που συνταράσσει την καρδιά της Ευρώπης και εμείς ακαριαία αποφασίσαμε να τη διαγράψουμε», σχολίασε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (Mega), αποκαλώντας την ευρωβουλευτή «βραχίονα του Μαξίμου» στην υπόθεση των υποκλοπών. «Δεν μπορεί, να μας κουνά το δάχτυλο η παράταξη του κ. Πάτση, του κ. Δημητριάδη, των παρακολουθήσεων και της εξαγωγής Predator. Πάει πολύ!» τόνισε τέλος (Real Fm) ο Δημήτρης Μάντζος...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: