12.12.22

Στόχος...

 «Πιστεύω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή» δήλωσε στην Καθημερινή ο δημοσιογράφος της βελγικής Le Soir Λουί Κολάρ, ένας από τους τρεις ρεπόρτερ που αποκάλυψαν το QatarGate.

Ο δημοσιογράφος είπε... ότι όλα ξεκίνησαν στα μέσα του Σεπτεμβρίου όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοι του από τη Le Soir και το περιοδικό Knack έλαβαν μια πληροφορία για μια υπόθεση που ερευνούσαν οι αρχές σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

«Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών».  


Σε ερώτηση αν γνωρίζει εάν εμπλέκεται και άλλος Έλληνας στην υπόθεση, ο κ. Κολάρ απαντάει πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει για κάποιον άλλον Έλληνα, πλην του πατέρα της κ. Καϊλή. 

«Αυτό που βλέπετε τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» είπε στον Τάσο Τέλλογλου και στο inside story ένας Γερμανός σοσιαλδημοκράτης. «Φοβάμαι πολύ χειρότερα», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται ο Τ. Τέλλογλου, μία σε αστυνομική υπηρεσία του Βελγίου και μία στην OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), «η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προσελκύσει την προσοχή τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν και είχε τεθεί σε παρακολούθηση».

Την ίδια ώρα το Politico σημειώνει ότι αρκετοί ευρωβουλευτές αναμένουν περισσότερες αποκαλύψεις και δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: