14.12.22

Δώδεκα φορές καλύτεροι από το Βέλγιο...


Πέτρος Κατσάκος

Οταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε, «ναι, είμαστε δώδεκα φορές καλύτεροι από το Βέλγιο και το πανηγυρίζουμε», είχατε πέσει να τον φάτε γιατί, τυφλωμένοι από το αντιπολιτευτικό σας μίσος, δεν βλέπατε πόσο πιο μπροστά ήταν και παραμένει η χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με... κάτι Ευρωπαίους που έχουν το όνομα, όχι όμως και τη χάρη.

Γιατί εδώ χάρη στον Μητσοτάκη και στο επιτελικό κράτος που έχει ο πολυχρονεμένος μας ηγέτης εγκαθιδρύσει ούτε κατά διάνοια δεν θα συνέβαιναν οι αθλιότητες που τώρα λαμβάνουν χώρα στο Βέλγιο. 

Γιατί αν είναι δυνατόν να σέρνονται σε ανακριτές και κρατητήρια προσωπικότητες που με το σπαθί τους έχουν κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την εκτίμηση ενός ολόκληρου πολιτικού μηχανισμού, που στο παρελθόν τη στήριξε εκτός των συνόρων και στο άμεσο μέλλον ήταν έτοιμος να τη στηρίξει και πάλι σε νέες, εντός των συνόρων πολιτικές διεκδικήσεις. Γιατί αυτά που έγιναν στο Βέλγιο δεν γίνονται στην Ελλάδα.

Δεν γίνεται να ποινικοποιούνται «αδιευκρίνιστα» χρηματικά ποσά. Δεν γίνεται να τσιμπάνε τόσο εύκολα ανακριτές, δικαστές και αστυνομικοί σε σκευωρίες. Δεν γίνεται να είναι όλοι τόσο καχύποπτοι και να ξεκινούν έρευνες για ένα ξέπλυμα που εδώ στην Ελλάδα το πήραμε στην πλάκα και το κάναμε ανέκδοτο στα σόσιαλ μίντια. 

Φυσικά και είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο, καθώς εδώ η ελευθερία της έκφρασης ζει και βασιλεύει και κανένα δημόσιο πρόσωπο και κανένας πολύξερος δημοσιογράφος δεν κινούν υποψίες και δεν κινδυνεύουν να μπλέξουν σε έρευνες για λαδώματα, όταν λέει δημοσίως και φόρα παρτίδα πως όλα αυτά που ακούγονται για χιλιάδες νεκρούς εργάτες στο Κατάρ είναι ψέματα και υπερβολές. Γιατί εδώ είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο. Γιατί εδώ είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι. Και πιο ανοιχτοχέρηδες...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: