Η αλήθεια είναι πως από την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή αυτό που πρέπει να πάρει τα εύσημα είναι ο λογογράφος του πρωθυπουργού. Πραγματικά θέλει μεγάλο κόπο για να βρεις εναλλακτικές φράσεις για να μην ειπωθεί η φράση «η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον Κ.Χατζηδάκη και το Κ.Φλώρο». Η πρόταση δηλαδή που δεν... ήθελε – με τίποτε όμως – να εκστομίσει ο πρωθυπουργός, φοβούμενος ότι ίσως εκτεθεί στο μέλλον.
Έτσι επιστρατεύθηκαν όλες οι εναλλακτικές εκδοχές όπως το «δεν υπήρξα αποδέκτης πληροφορίας…», το «είναι αδιανόητο να υπαινίσεσθε…» και άλλα σχετικά. Όμως όσο πλούτο και αν διαθέτει η ελληνική γλώσσα (που διαθέτει) οι απανωτές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν πάρα πολλές. Μετρήσαμε πάνω από 10 φορές που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το ερώτημα.
Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή χρειάστηκε η …φυσούνα, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποχωρήσει από το κοινοβουλευτικό «γήπεδο».
ΑΛΛΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Αλλού φαίνεται πως είχε το μυαλό του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όταν γίνονταν χαμός χθες μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Μόνον έτσι εξηγείται ο διάλογός του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, ενώ μαίνονταν η κόντρα των δύο πολιτικών αρχηγών
«Τόση προστασία, κύριε Πρόεδρε!» ανέφερε ο βουλευτής, αναφερόμενος προφανώς στην πολιτική αντιπαράθεση και την στάση του Προέδρου της Βουλής. «Τι φοβάστε;»
«Τι φοβάμαι; Τον κορονοϊό φοβάμαι και σας το συνιστώ», ήταν η απάντηση του Κώστα Τασούλα.
Πάντως παρά τους περισπασμούς του ο Πρόεδρος της Βουλής τα κατάφερε μια χαρά να οργανώσει την απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικαλούμενος την ανάγκη τήρησης του κανονισμού και του «εθιμικού δικαίου» της Βουλής.
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ
Είναι αλήθεια πώς πολλά επιχειρήματα αναπτύχθηκαν χθες στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογηθεί ή έως τώρα δράση της ΕΥΠ. Όμως το καλύτερο μας το είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, Χάρης Θεοχάρης. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι με την υπηρεσία επί διοίκησης Κοντολέοντα είμασταν προστατευμένοι από …πραξικοπήματα. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Γερμανία.
Όπως σημείωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, «αυτές τις μέρες σε μια ευρωπαϊκή χώρα ένας ευγενής, κάποιοι στρατιωτικοί, ορισμένοι εν ενεργεία και ορισμένοι απόστρατοι, και κάποιοι άλλοι πολίτες απεργάζοντο πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος. Εάν στη Γερμανία κυβερνούσαν άνθρωποι με τις δικές σας πολιτικές αντιλήψεις, αυτοί οι επίδοξοι πραξικοπηματίες θα είχαν ήδη μπει σήμερα στην Μπούντεσταγκ».
Αν πάντως έψαχνε για ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν εκφράσει από συμπάθεια έως στήριξη σε πραξικοπηματίες ο Χάρης Θεοχάρης, είχε μερικούς στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Τρείς μάλιστα είναι και υπουργοί…
ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία τα δωράκια της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες καναλιών στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που ήδη προωθεί στην Βουλή η κυβέρνηση: Μειώνεται κατά 100 ο αριθμός των υποχρεωτικά απασχολούμενων, παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για να εκπέμπουν τα κανάλια με σήμα υψηλής ευκρίνειας ενώ πλέον επιτρέπεται να δίνεται διαφημιστικός χρόνος ως αντάλλαγμα αγοράς μετοχών μιας επιχείρησης. (Αυτό το τελευταίο είναι πολύ καλό γιατί δεν είναι υποχρεωμένο το κανάλι να δίνει λογαριασμό η να καταχωρεί την διαφήμιση αυτή).
Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ως αρμόδιος υπουργός, «οφείλαμε να σταθμίσουμε το γεγονός ότι είμαστε σε μια χρονική περίοδο που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οι επιχειρήσεις». Διότι μάλλον – όπως πιστεύουν στην κυβέρνηση – τα κανάλια είναι τα μεγάλα θύματα της ακρίβειας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο υπουργός Επικρατείας μπορεί πλέον να κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά στούντιο με την …στολή του Άη Βασίλη. Δικαιωματικά του ανήκει με όσα είχε στον σάκο του...
Επισυνδέσεις
news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου