18.12.22

Δίνουν κάτω από ένα ευρώ τη μέρα, προκαλούν με…. αναδιανομή πλούτου...



Μπαράζ αντιδράσεων για την προεκλογική κοροϊδία του πρωθυπουργού, με την ανακοίνωση ακόμη ενός επιδόματος προς ευάλωτα νοικοκυριά, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί κουπόνι τροφίμων, επιστρέφοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω στο παρελθόν.

Τις... θριαμβολογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησε η… ανώμαλη προσγείωση, καθώς τα διευκρινιστικά παραδείγματα από το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτουν το μέγεθος της κοροϊδίας, καθώς μιλάμε για μόλις μερικά ευρώ τον μήνα, και προκάλεσαν σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δίνουν 0,7 ευρώ την ημέρα

Κλιμακώνοντας την κριτική της στις προεκλογικές εξαγγελίες η Κουμουνδούρου συνεχίζει με μπαράζ ανακοινώσεων, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν η Ν.Δ. ήταν στην αντιπολίτευση, ο οποίος… κατακεραύνωνε τότε προεκλογικού τύπου επιδόματα.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «ανακοίνωσε 0,7 ευρώ την ημέρα» και καταλήγει «πρόκειται για τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες όλων των εποχών».

Η ανακοίνωση και το βίντεο

 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίδομα 0,7 ευρώ την ημέρα(!) για αγορές τροφίμων ως απάντηση στον πληθωρισμό. 

Κατόπιν τούτων, θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: 

«Δεν μπορεί για 11 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να βγεις πέρα, να μην μπορείς να διασφαλίσεις τα αυτονόητα και να περιμένεις έναν πολιτικό, τον οποιοδήποτε πολιτικάντη, προς το τέλος κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, να έρθει να σου δώσει 1 ενώ σου έχει πάρει 10. Να ντυθεί Άγιος Βασίλης μπας και κοροϊδέψει κανέναν, να τον ξαναγελάσει για να του πάρει την ψήφο».

Αν αναρωτιέστε ποιος τα έχει πει αυτά, όχι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ή άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι ούτε οι «φίλοι της αριστεράς και κεντροαριστεράς» του κ. Σκέρτσου που βγήκε χθες να τους μαλώσει.


 



Τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες όλων των εποχών.

Αναδιανομή πλούτου φαντασιώνεται ο Γεραπετρίτης

Αμέσως μετά την επικοινωνιακή εξαγγελία του πρωθυπουργού ξεκίνησε και η επιχείρηση δικαιολόγησης από τα κυβερνητικά στελέχη, με την ελπίδα ότι θα προπαγανδίσουν αρκετά το μέτρο προκειμένου να κρύψουν την προκλητικότητά του.

Ο υπουργός Επικρατείας, πάντως, φαίνεται πως θυμήθηκε το αριστερό του παρελθόν και έκανε λόγο σήμερα το πρωί για... αναδιανομή πλούτου και μάλιστα τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Στην αρχή της συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ, αναλυτικά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης περιέγραψε την «προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη», αφενός μέσω της φορολόγησης των εταιρειών ενέργειας, αφετέρου μέσω αυτού «που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, δηλαδή τη φορολόγηση των εταιρειών πετρελαιοειδών στο ύψος των 600 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό περιέρχεται σε ένα ειδικό ταμείο, το οποίο τροφοδοτεί τις ανάγκες καταπολέμησης του πληθωρισμού. 600 εκατ. από τις εταιρείες πετρελαιοειδών απευθείας σε 3,2 εκατ. νοικοκυριά, στο 80% των νοικοκυριών, έτσι ώστε, σε συνδυασμό με το ‘καλάθι του νοικοκυριού’, να εξανεμισθεί ή να περιορισθεί ουσιωδώς ο πληθωρισμός».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την κυβερνητική επιλογή «να διευρυνθεί όσο γίνεται η περίμετρος των ωφελούμενων», καθώς «πρόκειται για την κάλυψη του 80% του ελληνικού πληθυσμού, του 80% των ελληνικών νοικοκυριών, 3,2 εκατ. από ένα σύνολο 4,1 εκατ. νοικοκυριών, ουσιαστικά μιλάμε για περισσότερο από 8 εκατ. πολίτες», επεσήμανε, με κλιμακωτή μάλιστα ενίσχυση, αναλόγως των μελών της οικογένειας.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αλλά έκανε λόγο για... την πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου που μπορεί να υπάρξει και έγινε τις τελευταίες δεκαετίες. «Πρόκειται για την πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου που μπορεί να υπάρξει και έγινε τις τελευταίες δεκαετίες. Εκείνοι οι οποίοι αποκόμισαν κέρδη από τις αυξήσεις των τιμών και ιδίως από τα επέκεινα του πολέμου στην Ουκρανία, από αυτά τα κέρδη θα τροφοδοτηθούν οι ευάλωτοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε δε, να μην αποκαλείται κάρτα τροφίμων, αλλά κάρτα αγορών, γιατί αφορά και αναλώσιμα, όπως χαρτικά, απορρυπαντικά κ.ά.. Αναφερθείς στις λεπτομέρειες του μέτρου εξήγησε πως, είτε θα δίδεται μία ψηφιακή κάρτα με άμεση μείωση της τάξης του 10%, είτε θα γίνεται άμεση πίστωση στους λογαριασμούς στο 80% του ποσού, οπότε οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό ελευθέρως. «Για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό, τα ποσά αυτά να χρησιμοποιηθούν στα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, παρά σε οποιαδήποτε άλλη δαπάνη. Η διαφορά του 20% είναι μιας μορφής κίνητρο για να δαπανηθούν εκεί που πρέπει» είπε ακόμη και πρόσθεσε πως αφορά όλα τα εξαρτώμενα μέλη – το δε περιουσιακό κριτήριο είναι «πάρα πολύ υψηλό, συνειδητά το επέλεξε η Πολιτεία. Επειδή και τα μικρά και τα μεσαία νοικοκυριά πλήττονται πολύ από τον πληθωρισμό των αγορών, η επιλογή μας ήταν η διευρυμένη περίμετρος, για αυτό και πήγαμε στο εισόδημα των 34.000 με τα δύο εξαρτώμενα μέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: