23.12.22

Σκόνη, πέτρες, λάσπη...


Την ώρα που ο πρωθυπουργός σήκωνε σκόνη ποτισμένη με μπόλικο κιτς από τα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία -επίσκεψη επικοινωνιακή προς άγραν ψήφων και όχι για την ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα-, στην Ελλάδα έπεφταν σαν τις πέτρες οι αποκαλύψεις, παράλληλες και... συμπληρωματικές, με κοινό παρονομαστή τις παρακολουθήσεις. «Νόμιμες» και παράνομες.

Αποκάλυψη πρώτη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς γνώριζε για τη λειτουργία του Predator στην Ελλάδα, αλλά έδινε και άδειες για εξαγωγή του στο εξωτερικό. 

Ο Παύλος Πολάκης έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας τις επίμαχες άδειες με την υπογραφή του ανθρώπου του μητσοτακικού περιβάλλοντος κυρίου Σμυρλή, όπου αναγράφεται ρητά ότι πρόκειται για «λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων», το οποίο κοστολογείται μάλιστα με 3 εκατομμύρια ευρώ. Η εξαγωγή έγινε άραγε μονάχα στην εξωτική Μαδαγασκάρη ή υπάρχουν κι άλλες άδειες;

Αποκάλυψη δεύτερη: Συζητήσεις στο ανώτατο επίπεδο του Μεγάρου Μαξίμου ώστε να «φαγωθεί» ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος. Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν μετά τα δημοσιεύματα να διευκρινίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να παρέμβει ούτε στη διάρκεια της θητείας ούτε στο πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΑΕ. Η ενόχληση που έχει προκαλέσει εντούτοις η ΑΔΑΕ ως προς τους ελέγχους για τις άρσεις του απορρήτου είναι δεδομένη και δεν κρύβεται.

Αποκάλυψη τρίτη: Ο Οικονόμου, ως είθισται, συνελήφθη ψευδόμενος για χάρη του δημοσκόπου του Μαξίμου. Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε τα εικονικά τιμολόγια αλλά και τις εντολές για φορολογικούς ελέγχους για τη Marc, στην οποία έχει ιδιαίτερη προτίμηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έλεγχοι οι οποίοι ωστόσο έχουν μείνει ανοιχτοί εδώ και δυόμισι χρόνια. 

Πρόκειται για την εταιρεία χωματουργικών εργασιών που, κατά διαβολική σύμπτωση, έκοβε εικονικά τιμολόγια και για την Krikel. Η καθημερινή ΑΥΓΗ κλείνει για τις ημέρες των γιορτών αναμένοντας, ως άλλο πνεύμα των Χριστουγέννων, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αν και πιθανότερο μοιάζει να συνεχίσουμε να τσαλαβουτάμε στη λάσπη του παρακράτους του Κ. Μητσοτάκη...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: