15.12.22

«Μια ευθεία Κουμουνδούρου - Χαριλάου Τρικούπη»...


Σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε όλα τα μέτωπα βλέπουν «γαλάζια» στελέχη που σηκώνουν πάλι το χαρτί της ταύτισης του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή και το ανάποδο. 

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι την «Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου τους ενώνει μια ευθεία». Είναι κάτι πέρα από... δεδομένο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα μιλούν ευθέως για κοινή στρατηγική των δύο κομμάτων, ακόμα και για… κοινή συστράτευση. Κάτι που όπως τονίζουν ήδη γίνεται στα αυτοδιοικητικά. 

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν δεδομένο ότι από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής δεν θα προκύψει σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση. Την ίδια ανασφάλεια νιώθουν και για τις δεύτερες εκλογές.

Για αυτόν τον λόγο συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι με την επιλογή να στραφεί ένα μέτωπο απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ λέγοντας μάλιστα ότι είναι «ένα» δημιουργεί τους απαραίτητους κραδασμούς στα δύο αντίπαλα κόμματα αλλά συσπειρώνει – που είναι και το πιο σημαντικό – έναν Κεντρώο κόσμο γύρω από τη ΝΔ. Αν θα τους βγει θα φανεί, το σίγουρο είναι ότι η στρατηγική είναι αυτή...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: