10.12.22

Ξανά στον 16χρονο ο ιατροδικαστής...


Απορρίπτει την όποια ευθύνη ο αστυνομικός...

Τη μεγαλύτερη μάχη της μέχρι σήμερα ζωής του εξακολουθεί να δίνει ο Κώστας Φραγκούλης, που χαροπαλεύει για έκτη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μετά τη δολοφονική επίθεση με σφαίρα που δέχθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη...

Ο ανήλικος Ρομά παραμένει σε καταστολή και σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε νέα εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον βαριά τραυματία έφηβο.

Η οικογένεια του 16χρονου, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν όσα ανάφερε στην απολογία του ο άνδρας της ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον νεαρό Ρομά. Ο 34χρονος αστυφύλακας απέρριψε τα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστήριξε πως ο ίδιος πυροβόλησε «χαμηλά», ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι έκανε για να σώσει τους συναδέλφους του και επέρριψε ευθύνες στον 16χρονο για τη συμπεριφορά του. 

«Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα», φέρεται να δήλωσε ο αστυνομικός που απολογήθηκε διά υπομνήματος, ενώ απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής. 


«Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως», υποστηρίζει τον πελάτη του και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας: «Ο άνθρωπος δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Η κατηγορία, όπως γνωρίζετε, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Εν αντιθέσει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα, ο οποίος κατηγορείται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δύο μοτοσικλετιστών με άμεσο δόλο, πρώτου βαθμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: