25.12.22

Έξι νέα εντάλματα σύλληψης για το βιασμό του 15χρονου στην Ηλιούπολη...



Στα ίχνη έξι νέων ατόμων φαίνεται να βρίσκονται οι αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για έξι ακόμη παιδιά που εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση του καταγγέλλοντος, με τα δύο εξ αυτών να αφορούν σε δύο συνομηλίκους του που δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρχές...

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, αλλά δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το 48ωρο ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δεύτερος 15χρονος δεν έχει εντοπιστεί με τις αρχές να εκτιμούν ότι κρύβεται κάπου ή ότι μπορεί ακόμη και να έχει έχει φύγει από τη χώρα. Ο συγκεκριμένος, δεν πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με το φερόμενο ως θύμα, ήταν όμως στην ίδια τάξη μαζί στο φροντιστήριο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων στην κατάθεσή του. Μάλιστα, ο 15χρονος κατέθεσε ότι ήταν ο συγκεκριμένος συνομήλικός του που είχε την ιδέα για τους κατ' εξακολούθηση ομαδικούς βιασμούς και τη βιντεοσκόπηση των πράξεων και «έδειξε» τον ίδιο ως τον αποστολέα των βίντεο των βιασμών στα κινητά άλλων μαθητών.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, σε ρόλο απλού παρατηρητή.


Τα έφηβα αγόρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο λειτουργούσαν ως εγκληματική ομάδα. Κακοποιούσαν, κατέγραφαν τις πράξεις σε βίντεο και ύστερα τα έστελναν σε συμμαθητές τους.


Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ανήλικοι που έχουν ήδη συλληφθεί και ανακριθεί αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων για τις οποίες καταγγέλλονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το 15χρονο αγόρι. «Δε τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους.

Οι τρεις από τους κατηγορούμενος κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή με την κατηγορία του κατ' εξακολούθηση και κατα συναυτουργία ομαδικού βιασμού συνομήλικου τους, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ο τέταρτος ανήλικος που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: