22.11.22

Casual Δευτέρες στο Μαξίμου...




ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ με την προσμονή του Σαββατοκύριακου, παντού ανά τον κόσμο οι Παρασκευές είναι αυτές που επιτρέπουν μια χαλάρωση στα πάσης φύσεως εργασιακά περιβάλλοντα. Εξού και ο θεσμός του «Casual Friday», όπου ακόμα και στα πιο σκληροπυρηνικά εταιρικά / στελεχικά συστήματα μπορούν εκτάκτως οι εργαζόμενοι να εμφανιστούν στο γραφείο με χαλαρή περιβολή και ανάλογη (εντός των επαγγελματικών ορίων) διάθεση.

Στο... Μέγαρο Μαξίμου όμως φαίνεται να επικρατεί μια ακόμα πιο ριζοσπαστική ιδέα: Οι χαλαρές Δευτέρες με τη συμμετοχή απροσδόκητων επισκεπτών –κρυφών γκεστ σταρ– που συμβάλλουν με την παρουσία τους και τις φωτογραφίες τους πλάι στον πρωθυπουργό στον εξορκισμό αυτής της αποφράδας ημέρας.

Θα υπέθετε κανείς ότι χθες, που είχε προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου», το κλίμα θα ήταν πιο φορτισμένο. Κι όμως, ο θεσμός της «χαλαρής Δευτέρας» μοιάζει να παγιώνεται στο Μαξίμου.
Την προηγούμενη Δευτέρα ήταν η Βάνα Μπάρμπα, υπό την ιδιότητά της τόσο ως ανθρώπου του πολιτισμού όσο και ως κατά συρροή πολιτεύτριας (ήταν υποψήφια βουλευτής το 2012 με το ΛΑΟΣ και το 2019 με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

«Με άκουσε και βρήκαμε λύσεις για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας» δήλωσε η πολύπειρη ηθοποιός μετά τη χαλαρή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, λίγες μέρες αργότερα όμως θα εξομολογούνταν σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είδε «έναν βαρύ, προβληματισμένο και στεναχωρημένο άνθρωπο».

Έτσι είναι αυτά – ακόμα και οι χαλαρές εργάσιμες μπορούν να σε χαλαρώσουν μέχρι ένα σημείο. 

Θα υπέθετε κανείς ότι χθες, που είχε προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου», το κλίμα θα ήταν πιο φορτισμένο.

Κι όμως, ο θεσμός της «χαλαρής Δευτέρας» μοιάζει να παγιώνεται στο Μαξίμου καθώς εμφανίστηκε άλλος απροσδόκητος επισκέπτης για να ελαφρύνει με την παρουσία του (και με τις δηλώσεις του) τη βαριά ατμόσφαιρα. Γκεστ σταρ ήταν αυτή τη φορά ο Αντώνης Διαματάρης, ιδιοκτήτης του «Εθνικού Κήρυκος», ο οποίος είχε διατελέσει για μερικούς μήνες υφυπουργός Εξωτερικών της παρούσας κυβέρνησης ώσπου αποπέμφθηκε πριν από τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι δεν κατείχε τον μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Columbia) που εμφανιζόταν στο βιογραφικό του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε πως είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών αλλά «δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο». 

Δεν το έβαλε κάτω όμως, είχε πρόγραμμα, και τρία χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στο Μαξίμου με κορνιζαρισμένο το πτυχίο του για να το επιδείξει στον πρωθυπουργό και εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους τον είχαν «αδικήσει» τότε.

Ακολούθως επιχείρησε να δικαιολογήσει το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την απονομή του τίτλου (που αναγράφει ως ημερομηνία επικύρωσης την 20ή Οκτωβρίου 2021) με έναν τρόπο κι έναν ειρμό που θύμιζε ρουτίνα stand up κωμικού (ή «Αντιπρόεδρου Εδεσσαϊκού»): Τα αρχεία του πανεπιστημίου της εποχής που σπούδαζε «δεν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή» και επίσης «δεν ήταν δυνατόν να του απονεμηθεί ένα προχρονολογημένο πτυχίο και να φέρει ως ημερομηνία απονομής του πτυχίου το 1977, καθώς και ο τότε πρόεδρος του πανεπιστημίου και ο πρύτανης της Σχολής Διοικήσεως Επιχειρήσεων πέθαναν προ πολλού».

Σα να μην έφταναν αυτά, το θέμα του είχε «συμπέσει με την αρχή της πανδημίας όταν τα πάντα στη Νέα Υόρκη υπολειτουργούσαν ή ήταν κλειστά» και εκτός αυτού «το πανεπιστήμιο όφειλε να εξετάσει εξονυχιστικά την υπόθεσή του, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε».

Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο. 

Δημητρης Πολιτακης (Lifo)


Δεν υπάρχουν σχόλια: