4.11.22

Δελτίο Ημερήσιων Θαυμάτων...


Παντελής Μπουκάλας

Να υπάρχουν άραγε κι άλλες χώρες με καθημερινό «Δελτίο Θαυμάτων» ή η πατρίδα μας, που ξεχωρίζει σε πολλά, είναι η μόνη που γεύεται την ευλογία των ουρανών; Δύσκολο να το εξακριβώσουμε. 

Στον πλανήτη Γη λατρεύονται πολλοί θεοί, άρα υπάρχουν και πολλά ιερατεία, με αναρίθμητες παραφυάδες. Και τα μισά να αντιμετωπίζουν το ποίμνιο σαν πελατεία, θα χρειάζονται μια κάποια παραγωγή θαυμάτων για να διατηρούν αμείωτο τον... ενθουσιασμό του και σταθερό τον εξ αυτού κατατιθέμενο οβολό του.

Εμείς εδώ πάντως, με εξασφαλισμένη την ουράνια προστασία, διαθέτουμε ακόμα και εφημερίδες ειδικευμένες στην πρωτοσέλιδη ανακοίνωση και στην εκτενή κάλυψη κάθε είδους θαυμάτων. Η μία, κίτρινη και μαύρη, προπαγανδίζει τη σύμπηξη «πατριωτικού» κόμματος με τη συμμετοχή του Κασιδιάρη. Οι άλλες δυο-τρεις, οι ροζ, αναμειγνύουν άνευ δισταγμού τη θαυματουργία με την οφθαλμολαγνεία, την κίβδηλη πνευματικότητα με τη γυμνεμπορική ωμότητα.

Εικόνες πέφτουν λοιπόν καθ’ εκάστην, εικόνες δακρύζουν, ματώνουν, μυροβλύζουν. Τα σύννεφα στο Αγιον Ορος παίρνουν τη μορφή Ξεμαρμαρωμένου Βασιλιά, δηλαδή Ιωάννη Βατάτζη ή Βλαδίμηρου Πούτιν, που ανταγωνίζονται ποιος θα φέρει πρώτος το «ποθούμενο». Και στον Λυκαβηττό, ω, στον Λυκαβηττό, απ’ όπου, όπως ξέρουν οι μυημένοι, ξεκινάει ένα τούνελ που βγάζει στην Πεντέλη του Νταβέλη, ίσως και στην Κόκκινη Μηλιά, τυφλοί αναβλέπουν, τάχα χάρη σ’ έναν ιδιόκτητο σταυρό με ξύλο λέει από τον σταυρό του Γολγοθά, παράλυτοι χορεύουν, περαστικοί ινδουιστές βαφτίζονται κατά ντουζίνες.

«Αγυρτεία, ανυπακοή, φατρία, τυρεία, εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου». Η Ιερά Σύνοδος τα λέει αυτά, για τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη. Εκείνο που δεν λέει είναι πως ο «θαυματοποιός πάτερ» διαθέτει προστασία. Οχι την «φοβεράν προστασίαν» της Παναγίας, αλλά τη φοβερή προστασία της πολιτείας – ή τμήματός της. Παρεμπιπτόντως: ήξερα πως υπάρχει η εικόνα «Παναγία η Φοβερά Προστασία», αλλά το Ιντερνετ μου έμαθε πως υπάρχει και επιχείρηση με τίτλο «Φοβερά Προστασία» και σήμα τον δικέφαλο!

Εχει γραφτεί πολλάκις, σε έγκυρα φύλλα και σάιτ, σχεδόν φωτογραφικά και χωρίς διάψευση, ότι η ασυλία του σκανδαλοποιού ιερέα είναι δώρο των «επωνύμων» ακολούθων του: υπουργών, υπουργικών συζύγων, επιχειρηματιών με εκτόπισμα, αστέρων και αστερίσκων του θεάματος. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Κάποιοι άλλοι όμως, κοσμικοί και κληρικοί, δεν κάνουν τη δική τους. Θαύμα! Θαύμα!...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: