19.11.22

Μετά τις απολύσεις, ο Μασκ προέβη σε... εκκλήσεις...



Σε έντονη κινητικότητα βρίσκεται ο διαδικτυακός κολοσσός Twitter, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης του, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, έχει φροντίσει να κάνει εξαρχής έντονη την παρουσία του. 

Μέσα σε λίγες μέρες, λοιπόν, ο Μασκ «έκοψε»... το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, απολύοντας διαφωνούντες, επιδιώκοντας νέα συνδρομητικά προϊόντα και μεταφέροντας ένα σκληρό μήνυμα ότι η εταιρεία πρέπει να διαμορφωθεί, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει χρεοκοπία. Το Twitter είχε 7.500 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στα τέλη Οκτωβρίου, οι οποίοι μειώθηκαν σε περίπου 3.700 μετά τις μαζικές απολύσεις.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, εκατοντάδες εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον όμιλο. Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, τουλάχιστον 1.200 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μασκ έστειλε μια σειρά από emails στους υπαλλήλους του, απευθύνοντας ουσιαστικά έκκληση για τεχνολογική συνδρομή, καθώς ορισμένες κύριες ομάδες υποδομής φέρεται να έχουν αποδεκατιστεί. «Όποιος πραγματικά γράφει λογισμικό, παρακαλώ να παρουσιαστεί στον 10ο όροφο στις 2 μ.μ. σήμερα», έγραψε σε ένα μήνυμα δύο παραγράφων, το οποίο είδαν οι New York Times. Πρόσθεσε τα εξής: «Ευχαριστώ, Έλον».

Περίπου 30 λεπτά αργότερα, ο κ. Μασκ έστειλε ένα άλλο email λέγοντας ότι ήθελε να μάθει για το "tech stack" του Twitter, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το λογισμικό και τα σχετικά συστήματα μιας εταιρείας. Στη συνέχεια, σε άλλο email, ζήτησε από κάποιους να πετάξουν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο για να συναντηθεί μαζί τους διά ζώσης. 

Σε κάθε περίπτωση, το Twitter βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, από τη στιγμή που ο Μασκ αποφάσισε να ανακατασκευάσει τον όμιλο που αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα. Οι επιπτώσεις των περικοπών και των παραιτήσεων είναι ορατές σε όλες τις τεχνολογικές ομάδες της εταιρείας, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος. Εύλογα, λοιπόν, τίθεται πλέον το ερώτημα από χρήστες του διαδικτύου, εάν ο ιστότοπος θα επιβιώσει και υπό ποιες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: