5.11.22

Τα τέσσερα αιτήματα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη...


Κλιμάκωση μιας σειράς πολιτικών κινήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών συνιστά η χθεσινή πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ανοιχτά από τον πρωθυπουργό εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγείρει... ζήτημα αδιάβλητης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που συνιστά όχι μόνο άσκηση πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ευθεία αμφισβήτηση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα στην εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη χθεσινή του δήλωση-αξίωση για εφαρμογή τεσσάρων μίνιμουμ προϋποθέσεων για την ομαλή διενέργεια των εκλογών δεν θέτει μόνο τον κ Μητσοτάκη προ των ευθυνών του αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου από τις οποίες και ζητεί να πάρουν θέση ως προς τα θέματα που έχουν προκύψει. Επιπλέον, για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αναδείξει την αξιωματική αντιπολίτευση ως τον πρωταγωνιστή στην προσπάθεια ανάδειξης όλων των πτυχών του σκανδάλου την ώρα που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να μην συναντήσει δια ζώσης την επιτροπή Pega που βρέθηκε στην Αθήνα, ακριβώς για να διερευνήσει, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά να απαντήσει στις απορίες της με υπόμνημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε τις διαθέσεις του από τις αρχές της εβδομάδας καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, θέτοντας ως κρίσιμο ερώτημα το εάν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές με το κακόβουλο λογισμικό Predator εν λειτουργία. Έθεσε συγχρόνως ζήτημα παραβίασης των αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος και μίλησε για θεσμική εκτροπή. Η παρέμβαση Τσίπρα δεν εκδηλώθηκε από το πουθενά.

Προέκυψε μετά τα δημοσιεύματα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου από τις “αδελφές” εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα που παρουσίασαν αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με το πώς “εισήχθη” στη χώρα μας το Predator από την Κύπρο με κινήσεις που αποδίδονται στον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Και το κυριότερο, επειδή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε όχι μόνο πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και υπουργούς της και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Εξ αυτού του λόγο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επέμεινε στην αναγκαιότητα ο πρωθυπουργός “να μην κρύβεται” και να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις διευκρινίζοντας εάν σκοπεύει να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες με το κακόβουλο λογισμικό εν πλήρη λειτουργία, όπως προέκυπτε από τα ρεπορτάζ.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει (χθες Παρασκευή) στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως “η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές υπό αυτή την συνθήκη”.

Τα τέσσερα θέματα που βάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον πρωθυπουργό είναι:

Να τερματίσει τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού και να απαγορεύσει την εμπορία του στη χώρα μας.

Να αντικαταστήσει με πρόσωπο κοινής αποδοχής τον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη.

Να ζητήσει την αντικατάσταση της αρμόδιας εισαγγελέως κυρίας Βλάχου, η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες

και να δεσμευτεί ότι την προεκλογική περίοδο θα διοριστεί διακομματικά υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: