Να κι ένας κλάδος που τα πάει όλο και καλύτερα από χρονιά σε χρονιά. Του αξίζει η αμέριστη κρατική υποστήριξη. Ωστε να συνεχίσει να προκόβει και να κατακτήσει και στη διεθνή αγορά τη θέση που αρμόζει στον στοχοπροσηλωμένο μόχθο του.
Το 2019 ο επιτυχημένος κλάδος μας... παρήγαγε 11.680 περιζήτητα προϊόντα. Το 2020 τα προϊόντα αυξήθηκαν σε 13.751, το δε 2021 έφτασαν τις 15.475. Εύλογος λοιπόν ο ενθουσιασμός που επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον εν λόγω κλάδο.
Τα ευχάριστα νέα τα πληροφορηθήκαμε επίσημα από τους κατεξοχήν γνώστες: την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Οι αριθμοί που παρατέθηκαν λίγο πριν προσδιορίζουν εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας. Το 2021 δηλαδή, χάρη στις υπέρ πατρίδος υπερωρίες της εισαγγελέως κ. Βλάχου, η οποία δήλωσε εθνικοθεσμικώς ανώτερη της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρακολουθήθηκαν 15.475 άνθρωποι που κρίθηκαν απειλητικοί για την εθνική μας ασφάλεια.
Ξένοι πράκτορες; Κατάσκοποι; Τρομοκράτες εν υπνώσει; Εξωνημένα όργανα σκοτεινόβιων αναρχοκαπιταλιστικών ομάδων που βυσσοδομούν κατά της αγαθής κυβέρνησης; Μα φυσικά. Πώς θα κριθείς αντεθνικό στοιχείο, αν δεν διαθέτεις ένα τουλάχιστον από τα προαναφερθέντα προσόντα; Τις λεπτομέρειες, βέβαια, τις γνωρίζει μόνον ο παραγγελιοδότης, κάποιος επιτελικός ας πούμε.
Οσοι αναλαμβάνουν τη βαριά δουλειά, να κρυφακούνε, να καταγράφουν λεπτομερώς και να παραδίδουν την αναφορά τους δίχως πολλά ορθογραφικά λάθη, ξέρουν μόνο έναν απρόσωπο αριθμό. Φυσικά, αν έχουν επισυνδεθεί με πολιτικό, και μάλιστα πρώτης γραμμής, κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουν τη φωνή του και θα τον ταυτίσουν. Εχουν δώσει όμως όρκο σιωπής, καθότι υπεράνω όλων η πατρίς. Δηλαδή ο παραγγελιοδότης.
Το καλό με τους «εθνικούς λόγους» είναι η πλαστικότητά τους, που επιτρέπει την αέναη διεύρυνση του κύκλου εργασιών. Ακόμα πιο καλό είναι το γεγονός ότι τίποτε δεν υποχρεώνει τους μυστικούς εθνοφύλακες να λογοδοτήσουν. Και το άριστο είναι αυτό που σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση:
Για να πάψουν πια οι σεσημασμένοι μεμψίμοιροι να ισχυρίζονται πως η μη γνωστοποίηση της παρακολούθησης αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εφεξής ο παρακολουθούμενος θα ενημερώνεται. Επειτα από τρία χρόνια όμως. Για λόγους εθνικής ασφαλείας. Ο φάκελός του; Θα καταστρέφεται στο εξάμηνο. Σωστά, για λόγους εθνικής ασφαλείας...
Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου