Αν πριν από μερικά χρόνια περιέγραφε κάποιος τον πόλεμο Μητσοτάκη - Μαρινάκη όπως τον βλέπουμε να διεξάγεται τις τελευταίες μέρες -και κυρίως τις τελευταίες ώρες-, όλοι θα τον έλεγαν τρελό και δεν θα δίσταζαν να του φορέσουν ζουρλομανδύα. Ηταν παραδοσιακά τόσο ισχυρή η σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον... εφοπλιστή και μεγαλοεκδότη που τίποτα δεν μπορούσε να προμηνύει τη ρήξη. Αλλά τα συμφέροντα είναι συμφέροντα. Και είναι πάνω απ' όλα.
Εδώ και τρία χρόνια που ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και πριν, όταν ήταν φέρελπις γι' αυτή τη θέση, φαίνεται πως υπήρχε η βάση συμφερόντων που ένωνε τους δύο άντρες σε μια αδιατάρακτη σύμπνοια και ενότητα, η οποία τώρα έχει διαταραχτεί. Και το ρήγμα μοιάζει μεγάλο. Αν είναι και αγεφύρωτο, θα το δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Είναι γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά το συγκρότημα Μαρινάκη -που βιαζόταν να δώσει τέλος στο ζήτημα των υποκλοπών συνταυτιζόμενο με το μέγαρο Μαξίμου για πλήρες και ολοκληρωτικό κουκούλωμα- αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στις αποκαλύψεις. Μίλησε για κέντρο οργάνωσης των υποκλοπών μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ονομάτισε ως κύριο υπεύθυνο τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρ. Δημητριάδη και ανοίχτηκε ευρύτερα δημιουργώντας κρίσεις πανικού στον ένοικο του μεγάρου.
Γιατί συνέβη αυτό δεν ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι όσα ομολόγησε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 [και τον Ν. Χατζηνικολάου]. «Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δυο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας» είπε.
Φωτογράφισε επίσης τα ΜΜΕ τού μέχρι πρότινος υποστηρικτή του, λέγοντας ότι «αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους» κι ότι «αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία». Ο κ. Μαρινάκης βεβαίως επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού, δηλώνοντας πως «μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο καταφεύγουν σε τέτοια μέσα».
Πολύ καλά, κύριοι. Για να τα λέτε εσείς όλα αυτά, κάτι θα ξέρετε περισσότερο. Αλλά τώρα ανακαλύψατε ο ένας τον άλλον; Ασφαλώς όχι. Κι αυτό είναι το θεσμικό πρόβλημα...
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου