Συντονισμένα το σύστημα Μαξίμου επιχειρεί να πλήξει τον Κώστα Βαξεβάνη με συκοφαντίες. Ελλείψει επιχειρημάτων μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση μελών του υπουργικού συμβουλίου, οικονομικών παραγόντων και άλλων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και παρουσίασε τον... εκδότη του Documento ως εμπλεκόμενο σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε μάλιστα να κατασκευάσει ακόμη και απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, στην οποία, σύμφωνα με όσα συκοφαντικά δήλωσε, ο Κ. Βαξεβάνης εμφανίζεται να «εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη» για τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου. Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε:
«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016 σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα».
Το εξόφθαλμο ψέμα που συνειδητά ξεστόμισε ο πρωθυπουργός δεν έγινε ανεκτό ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Documento «άδειασε» τον πολιτικό προϊστάμενό του. Ούτε ο Γιάννης Οικονόμου δεν άντεξε τόση αμετροέπεια και αναξιοπρέπεια. Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι η απόφαση για την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός δεν είναι του 2016 αλλά μεταγενέστερη.
Φυσικά στη συγκεκριμένη απόφαση δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στον Κ. Βαξεβάνη ή σε οποιονδήποτε άλλο μπορεί να σχετίζεται με την εφημερίδα. Εξάλλου, τον Κυρ. Μητσοτάκη διέψευσαν έως και οι βρετανικοί «Times», καθιστώντας τον διάσημο διεθνώς και με την ιδιότητα του συκοφάντη. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμά της την επομένη της συνέντευξης Μητσοτάκη στον Ν. Χατζηνικολάου ότι στη δικαστική απόφαση, της οποίας αντίγραφο έχει η εφημερίδα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Κ. Βαξεβάνη.
Εγκέφαλος της συγκεκριμένης συκοφαντίας δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος άλλωστε δεν έχει διστάσει να συκοφαντήσει κατά καιρούς το Documento χαρακτηρίζοντάς το δημοσίως «υπόκοσμο» και «συμμορία». Στην προκειμένη περίπτωση όμως τη λάσπη κατά του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας δεν εξαπέλυσε μόνο εκείνος.
Ο Γ. Οικονόμου, για παράδειγμα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αντί οποιασδήποτε επί της ουσίας απάντησης, μίλησε για τη δήθεν σχέση του Κ. Βαξεβάνη με διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, ενώ την αισχρή συκοφαντία, η οποία τεχνηέντως επανέρχεται από κυβερνητικά χείλη στον δημόσιο διάλογο κάθε φορά που μια αποκάλυψη του Documento προκαλεί ενόχληση και δυσφορία, επανέλαβαν κατά σειρά οι ευρωβουλεύτριες Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Μαρία Σπυράκη, συνεπικουρούμενες προφανώς από διάφορα ανώνυμα διαδικτυακά τρολ, αλλά και ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης. Απαντες ασφαλώς γνωρίζουν ότι εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να πλήξουν το έντυπο που έφερε στο φως νέα στοιχεία για τις παράνομες παρακολουθήσεις.
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα υπόλοιπα «γαλάζια» στελέχη που συμμετέχουν συνειδητά στην εκστρατεία σπίλωσης του Documento γνωρίζουν καλά ότι ο Κ. Βαξεβάνης ήταν απλώς διευθυντής ενημέρωσης του τηλεοπτικού δικτύου Hellas Net στο οποίο αναφέρονται και δεν είχε καμία άλλη σχέση με την ιδιοκτησία του. Το εν λόγω δίκτυο ήταν δημιούργημα του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, ενώ μέλος της διοίκησής του ήταν ο Αμερικανός Τζακ Χάνικ, ο οποίος, όπως και ο Καραγεώργης, σχετιζόταν με τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, τον οποίο διερεύνησαν οι ΗΠΑ γιατί φαίνεται ότι υλοποιούσε ένα σχέδιο των Ρώσων για διείσδυση στα Βαλκάνια μέσω ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός και ο κύκλος του δεν έχουν αναφερθεί βέβαια ποτέ στον ίδιο τον Καραγεώργη, γεγονός που αφενός δημιουργεί ερωτήματα, αφού ο ίδιος διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την πρωθυπουργική οικογένεια, αφετέρου είναι ενδεικτικό της μεθοδευμένης προσπάθειάς τους να λασπώσουν όσους τους ερευνούν.
Οι «γαλάζιοι» του Hellas Net
Το δίκτυο Hellas Net ξεκίνησε πάντως τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2015 και λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, την άνοιξη του 2016, προφανώς επειδή τα αποτελέσματά του δεν ικανοποίησαν τη διοίκηση, διέκοψε τις δύο εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας που είχαν τότε ξεκινήσει και συνέχισε να λειτουργεί με ορισμένους από τους αρχικά συνεργαζόμενους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το εν λόγω δίκτυο οργανώθηκε στο ξεκίνημά του από τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπουτσάνη.
Κατόπιν ανέλαβε ο Κ. Βαξεβάνης τη διεύθυνση ενημέρωσης. Ηταν δηλαδή υπάλληλος του Καραγεώργη, όπως πολλοί άλλοι οι οποίοι εργάστηκαν εκείνο το διάστημα στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Hellas Νet. Μεταξύ αυτών ήταν γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο Σωτήρης Πολύζος από τον Βόλο, ο Κωνσταντίνος Φλαμής από την Πάτρα, ο Γιώργος Στεργιόπουλος από τη Λαμία, ο Κώστας Αργυρός, ο Σταύρος Λυγερός, η Βάλια Μπαζού κ.ά.
Ανάμεσα σε όσους εργάζονταν στο δίκτυο του Καραγεώργη ήταν και η δημοσιογράφος Ελενα Σώκου, η οποία στην πορεία κατήλθε υποψήφια με τη ΝΔ στον νομό Εβρου. Απέτυχε να εκλεγεί, αλλά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυρ. Μητσοτάκη ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τα ΜΜΕ της περιφέρειας. Για λογαριασμό του Hellas Νet εργαζόταν όμως και ο νυν βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με την ιδιότητα του μετεωρολόγου. Συμμετείχαν όλοι αυτοί σε διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων; Ασφαλώς όχι, γεγονός το οποίο αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής. Απλώς το σύστημα Μητσοτάκη αποκρύπτει τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να πετύχει τον σκοτεινό σκοπό του...
Μάριος Αραβαντινός
documentonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου