11.10.22

Ενδείξεις για χρήση Predator βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Στο πόρισμα που συνέταξε η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνεται πως υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό Predator από κοινού με τις... επίσημες επισυνδέσεις». Γίνεται λόγος για «δίδυμο σκάνδαλο» και αναφέρεται πως μετά τις υποκλοπές, ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης μέσα από την αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες. Βάζοντας στο κάδρο τον πρωθυπουργό, από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αποκλεισμό – προστασία πρωταγωνιστών του «σκανδάλου», που παρά την επιμονή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προστατεύθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν προσήλθαν να καταθέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναφέρεται πως «προκύπτει από τις αντιφάσεις του πρωθυπουργού, την εν γένει υποκριτική στάση του, αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συγκάλυψη του σκανδάλου, ότι βασικός γνώμονάς του δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά η συγκάλυψή της και η εξαφάνιση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση, όχι μόνο πολιτικών αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών». Μάλιστα συμπληρώνεται πως «ειδικότερα για τις τελευταίες προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, καθώς είναι πλέον σαφές ότι δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις υπό εξέταση παρακολουθήσεις».

Παρακολουθήσεις: «Η υπόθεση του ΚΚΕ δεν διερευνήθηκε», υποστηρίζει ο Περισσός
Συμπερασματικά, στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγουν πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω τόσο από τη Βουλή (επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης) όσο και από την ποινική Δικαιοσύνη η οποία, όπως αναφέρεται, οφείλει να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι «όσο η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει υπαρκτούς και νόμιμους λόγους εθνικής ασφάλειας, που να δικαιολογούν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, η έγκριση της αρμόδιας εισαγγελέως δεν καθιστά αυτοδικαίως αυτή νόμιμη, αλλά το πολύ νομότυπη».

Να φέρει στη Βουλή τον πρωθυπουργό απολογούμενο για την ακρίβεια στην αγορά επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με τη νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. Πριν ξετυλιχθούν οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και οι εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος για τις ανατιμήσεις σε όλη την επικράτεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

• «Προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;

• Γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας;».

Σε κοινή τους δήλωση η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφεραν πως «για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 12,6% έως 23,3%, τα καύσιμα 17,7%, ο ηλεκτρισμός 30,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και το φυσικό αέριο 332%»...

Αντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: