27.10.22

Άδωνις καρφώνει Κυριάκο...


Σε μία παράσταση αυτογελοιοποίησης ως αντιπρόεδρος της ΝΔ και σε έμμεση επιβεβαίωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα... πεπραγμένα Πάτση επιδόθηκε μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι δεν ήταν δική του δουλειά ούτε ενδιαφέρθηκε για να ελεγχθεί το ποιοι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2019, ακόμη και όταν το όνομά τους είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα σε έναν από τους πιο «δημοφιλείς» χώρους, όπως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν ευθέως τον κ. Γεωργιάδη: «Εσείς γνωρίζατε την δράση του κ. Πάτση, όλα αυτά τα χρόνια;».

«Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν γνώριζα την δράση του κ. Πάτση, δεν γνωρίζω τα προσωπικά επαγγελματικά ενός εκάστου βουλευτή της ΝΔ, θα μου το επιτρέψετε. Δεν γνώριζα την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Πάτση. Αν με ρωτάγατε "τι είναι ο Πάτσης;" θα σας έλεγα "δικηγόρος". Μέχρι εκεί καταλάβαινα», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Προσπάθησε μάλιστα να αποφύγει το προφανές, όπως του σημείωσαν οι δημοσιογράφοι, που είπαν «όφειλε το κόμμα σας να γνωρίζει» και ότι «είστε αντιπρόεδρος του κόμματος», αντέτειναν οι δημοσιογράφοι. «Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει μία ευθύνη στο πώς επιλέγει η ΝΔ τους υποψηφίους της;».

Έτσι αναγκάστηκε ο κ. Γεωργιάδης να παραδεχθεί ότι «εάν ο κ. Πάτσης είχε αυτή την δραστηριότητα και πριν γίνει βουλευτής, πολύ κακώς επελέγη», αναφερόμενος στις επιλογές επί της δικής του αντιπροεδρίας στο κόμμα. Πρακτικά, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ξέρει, «έδειξε» ευθύνη Μητσοτάκη, καθώς σε άλλη περίπτωση θα πρέπει κάποιος να υποθέσει ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει γνώση και λόγο στο ποιοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια. 

Προσπάθησε ταυτόχρονα να «θολώσει τα νερά», λέγοντας αυτό που ήδη είναι γνωστό ότι δεν ισχύει για τα κόκκινα δάνεια και το σκάνδαλο Πάτση. «Αν την απέκτησε "καθ' οδόν" είναι κάτι που δεν το πρόσεξε το κόμμα. Το έμαθε, τον διέγραψε». Και οι δημοσιογράφοι του το «έκοψαν», θυμίζοντας ότι «πριν δύο χρόνια ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ λέει ότι «δεν πρόσεξε» ούτε την πορεία του κ. Πάτση από την δικηγορία στην εμπλοκή και διεκδίκηση εμπλοκής σε σειρά περιφερειακών ΠΑΕ, όπως η Λάρισα, ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, αλλά και τελικά την Νίκη Βόλου με την απότομη άνοδο και πτώση. Το κατά πόσο πιστεύουν οι πολίτες ότι «μέχρι εκεί καταλάβαινε», δεν είναι τόσο σίγουρο...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: