«Πανηγυρική» πάντως, δεν την έλεγες την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Αν και προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει τον σχετικό τόνο. Τι να πεις όμως σε ένα σώμα βουλευτών που γνωρίζει πώς σε 9 μήνες δεν θα είναι εκεί «ένας στους δύο». Καθόλου τυχαίο το ότι μόνον η …απέχθεια προς την απλή αναλογική ήταν αυτή που δημιούργησε ένα... κάποιο «touch» ανάμεσα στον ομιλητή πρωθυπουργό και το ακροατήριο του.
Όσο για τις απουσίες τι να πει κανείς: Δίχως Καραμανλή και Σαμαρά, δίχως τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών και δίχως την Όλγα Κεφαλογιάννη, πολλά ήταν αυτά που ΔΕΝ ειπώθηκαν.
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ
Παρεμπιπτόντως ενδιαφέρον ήταν και το «στατιστικό» που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη τους βουλευτές του γιατί «πραγματοποιήσατε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πάνω από 6.000, επαναλαμβάνω, 6.000 ομιλίες στην Ολομέλεια και σε όλες τις Ειδικές Επιτροπές της Βουλής!».
Αν κάνουμε την σχετική διαίρεση με τους 158 βουλευτές που διαθέτει η Νέα Δημοκρατία μας προκύπτει το νούμερο 38 (παρά κάτι). Αν πάλι από αυτό αφαιρέσουμε υπουργούς και υφυπουργούς που μιλάνε συνέχεια στην Βουλή, τότε ο «μέσος βουλευτής» έκανε πάνω-κάτω 20 ομιλίες, σε 2,5 χρόνια κοινοβουλευτικής λειτουργίας, δηλαδή σε 500 με 600 συνεδριάσεις. Ε, δεν αποτελεί και …«Ηράκλειο Άθλο»!
ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ
Τα γράφαμε και χθες για τον Κώστα Κυρανάκη, σχετικά με την αποδοκιμασία που εισπράττει, ακόμη και από τους βουλευτές της Ν.Δ. Ε, φαίνεται πώς το έχει καταλάβει κι ο ίδιος. Έτσι άφησε κατά μέρους την «σκληρή κριτική» στα πεπραγμένα του κόμματός του και στην ομιλία του, στην ΚΟ της Ν.Δ είπε τα καλύτερα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που τις προάλλες τον «κρέμασε». Για μία φορά η εναλλαγή της «μαγκιάς» και της «θρασυδειλίας» φαίνεται πως είναι το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου βουλευτή.
Πάντως αξίζει να θυμίσουμε ότι η κριτική του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, δεν είχε ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου για την …ουσία της. Περισσότερο γιατί έδωσε λαβές στην Ελληνική Λύση να κάνει κριτική «εκ δεξιών». Από εκεί δηλαδή που φοβούνται διαρροές στην Ν.Δ, λόγω απλής αναλογικής.
ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μια και το έφερε η κουβέντα οι …πραγματικά σκληροί της Ν.Δ βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία με την υπόθεση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. (Το ποιοι είναι τους ξέρετε, μην θίξουμε υπολήψεις).
Καθόλου δεν τους αρέσει ο τρόπος που εφαρμόστηκε ο νόμος και το λένε σε όποιο πηγαδάκι βρεθούν. Πιστεύουν ότι έχει «μπει νερό στο κρασί» και θα προτιμούσαν κανονικότατες κι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις στα ΑΕΙ, κι όχι αυτό το «ειδικό σώμα» που χρειάζεται την προστασία των ΜΑΤ, μόνον για να σταθεί στον χώρο. Τι να κάνουν όμως; Πρέπει να υπερασπιστούν την ιδέα της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια. Ιδίως από την στιγμή που διεκδικούν (δικαίως) την πατρότητά της.
Αφήστε που έχουν και έναν σημαντικό σύμμαχο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ακριβώς από κάτω από τον υπουργό για να είμαστε ακριβείς.
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Η πολιτική συζήτηση που διεξάγεται ανάμεσα στην δημοτική παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου και την «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει την Νέα Δημοκρατία και τις … «γύρω περιοχές του κέντρου». Πληροφορίες θέλουν «γαλάζιους» αλλά και «ουδέτερους» καλοθελητές να κάνουν «παραινέσεις» τον Παύλο Γερουλάνο ώστε να κόψει τις κακές συνήθειες. Προλέγοντας μάλιστα και σημαντικές επιπτώσεις στην εκλογική του επιρροή.
Φαίνεται πως παρότι οι δημοτικές εκλογές είναι ακόμη μακριά, και πριν από αυτές θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, κάποιοι αγχώνονται. Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους.
Πάντως να θυμάστε ότι ένα σαφές δείγμα του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται ανάμεσα στις δύο παρατάξεις διαβάσατε εδώ στο News 24/7
ΕΙΠΑΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ
Μια κυβέρνηση μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους να δηλώνει αισιόδοξη, όχι όμως να είναι …χαζοχαρούμενη. Αυτό εννοούσε πάνω – κάτω ο έμπειρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας το προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε στο προσχέδιο «προβλέπεται η γενική κυβέρνηση να διανύσει μια δημοσιονομική απόσταση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρωτογενές έλλειμμα, μείον 1,7% του 2022 στο πρωτογενές πλεόνασμα συν 0,7% του 2023, μάλιστα με ρυθμό ανάπτυξης 2,1% για το 2023, σε σχέση με το 5,3% που προβλέπεται για το 2022 και μάλιστα, με μεγάλη μείωση των εσόδων. Αυτή είναι μια αντινομία που δεν μπορεί να εξηγηθεί». Πρέπει κάπως να …βγαίνουν και τα νούμερα...
Επισυνδέσεις / news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου