Eνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» χθες άνοιξε νέο γύρο αντιπαράθεσης αναφορικά με τις παρακολουθήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ρεπορτάζ της... εφημερίδας ανέφερε ότι έχει καταστραφεί λόγω τεχνικού λάθους το υλικό παρακολούθησης που αφορούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και εκείνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ολα αυτά έγιναν την ώρα που η κυβέρνηση απέρριπτε τις λίστες μαρτύρων της αντιπολίτευσης για την εξεταστική, δημιουργώντας μια κατάσταση παρωδίας που μόνο ως συντονισμένη συγκάλυψη του σκανδάλου μπορεί να εκληφθεί.
Βέβαια, το θέμα που ανέδειξαν τα «Νέα» ήρθε... δεύτερο, καθώς στις 30 Αυγούστου η «Εφ.Συν.» κυκλοφόρησε με πρώτο θέμα «Καταστρέφουν υλικό στην ΕΥΠ». Τότε, μεταξύ άλλων, γράφαμε πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε ζητηθεί από υπαλλήλους της υπηρεσίας να παραδώσουν τα iron keys των υποκλοπών με σκοπό την καταστροφή τους. Είχαμε μάλιστα παραθέσει και τα αρχικά των υπεύθυνων που είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν αυτή τη δουλειά, υπ’ ευθύνη ενός στελέχους της υπηρεσίας που αποτελεί στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την ίδια μέρα τα στελέχη του Ολγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης είχαν επισκεφθεί τον διοικητή της ΕΥΠ και τον είχαν προειδοποιήσει να μην προχωρήσει η οποιαδήποτε καταστροφή στοιχείων, με τον τελευταίο να φέρεται να δηλώνει πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Οπως φαίνεται, η πραγματικότητα ξεπερνά τις προθέσεις.
Ως συνήθως, η κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει επί της ουσίας του θέματος, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να δηλώνει χθες πως αυτά είναι θέματα της ΕΥΠ και πως ο ίδιος «δεν μπορεί να γνωρίζει και δεν γνωρίζει».
Εντονη ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, που σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας», τονίζοντας ότι η καταστροφή στοιχείων «συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων».
Και μια απάντηση
Η χθεσινή στήλη «Στίγμα» των «Νέων» ασχολήθηκε με το πρώτο θέμα της «Εφ.Συν.» της Τετάρτης «Η αλήθεια για την υπόθεση Πιτσιόρλα». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αγαπητός συνάδελφος της στήλης Γ. Παπαχρήστος μάλλον εκ παραδρομής θέλησε να αφήσει υπόνοιες εμπλοκής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ρεπορτάζ, το οποίο είχε πλήρες χρονικό, ονόματα, διευθύνσεις και ντοκουμέντα, όπως το έγγραφο προς την ΕΥΠ από τον Νοέμβριο του 2013, το οποίο ενημέρωνε πως οι... περίφημοι επενδυτές άξιζαν περαιτέρω παρακολούθησης. Σε αντίθεση βέβαια με άλλα κείμενα που αγωνιούσαν να δείξουν την ανάγκη του Μαξίμου για αντιπερισπασμό.
Από εκεί και πέρα, επειδή ο χρόνος δεν σταμάτησε ούτε στο 2013 ούτε στο 2016, αλλά εξακολουθεί να ρέει, καλό είναι να θυμηθούμε πού βρίσκονται σήμερα αυτοί οι επενδυτές «που έφεραν τα εκατομμύρια του Κατάρ». Η μία είναι κατηγορούμενη για κακουργήματα και οι άλλοι δύο βρίσκονται στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση του Κατάρ τους έχει «ξηλώσει» από την εταιρεία Pimana, η οποία -ας μας επιτρέψει ο συνάδελφος μια διόρθωση στο δικό του κείμενο της Τετάρτης- υπήρχε ήδη στην Ελλάδα το 2012. Μια βόλτα στο ΓΕΜΗ αποδεικνύει του λόγου το αληθές...
Δημήτρης Τερζής
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου