O Π. Κοντολέων και ο Γ. Δημητριάδης φέρεται να αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις για το ποιοι παρακολουθούνταν, επικαλούμενοι το απόρρητο...
Πίσω απ' την αμφιλεγόμενη επίκληση του απορρήτου κρύφτηκαν σήμερα δύο πρώην στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που κλήθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για το σκάνδαλο υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων, με επίκεντρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς και ο -αποπεμφθείς ουσιαστικά- πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών της επιτροπής για το ποιοι παρακολουθούνταν, επικαλούμενοι το απόρρητο. Το ίδιο και στο γιατί παρακολουθούνταν οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης.
Ο κ. Κοντολέων πάντως κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής στις 29 Ιουλίου φέρεται να είχε παραδεχθεί την παρακολούθηση του κ. Κουκάκη, γεγονός που μερικές ημέρες μετά τον ώθησε στην παραίτηση, ενώ ανάγκασε την κυβέρνηση να ομολογήσει και την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών εμφανίστηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ (επί Σαμαρά-Βενιζέλου) Θεόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αποκάλυψε ότι επί των ημέρων του ξεκίνησε η παρακολούθηση των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε την Οξυά.
Απ' την πλευρά του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε πως επί των ημερών του δεν παρακολουθούνταν κανένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά και να ξεκαθάρισε πως δεν είχαν καμιά σχέση με τις συνακροάσεις που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Ρουμπάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η σημερινή διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και μόνο μετά την «ανταρσία» του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα κατέστη δυνατό να χωριστούν τελικά σε δύο ομάδες οι εννέα που καλούνταν να φωτίσουν πτυχές του σκανδάλου.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο στην προσπάθεια του προφανώς να επικρατήσει μπάχαλο με την ταυτόχρονη παρουσία τόσων προσώπων και τον αναμενόμενο καταιγισμό ερωτημάτων, επιθυμούσε να εμφανιστούν όλοι σήμερα στην επιτροπή.
Την ίδια ώρα το Μαξίμου επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή που είναι εμφανές ότι προκάλεσε εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Μετά την πρώτη αμήχανη και σχεδόν απολογητική παρέμβαση στον απόηχο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιάννης Οικονόμου… διέψευσε το Μαξίμου αλλάζοντας πλήρως το αφήγημα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν εκτόξευσε καμία αιχμή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η ομιλία του Κ. Καραμανλή «κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινείται η κυβέρνηση».
Χρησιμοποίησε, μάλιστα, και τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποίησαν νωρίτερα συνεργάτες του Κ. Καραμανλή σε μια προσπάθεια να δείξει ότι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο υπάρχει σύμπνοια, κάτι που, όμως, δεν προκύπτει ούτε από το ρεπορτάζ ούτε, φυσικά, από την χθεσινή ομιλία και τη σημερινή απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, έστω και μέσω κύκλων.
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου