Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε στην ΔΕΘ να απαντήσει στο ερώτημα αν θα απευθυνθεί σε μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων προκειμένου να βρει τις ψήφους που χρειάζεται να συγκροτήσει κυβέρνηση πυροδότησε τις συζητήσεις σχετικά με το... ποιους βουλευτές από άλλα κόμματα θα μπορούσε να προσεγγίσει.
Καθώς τα περιθώρια μέσα στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να κινηθεί είναι περιορισμένα –ιδεολογικά θα μπορούσε να πλησιάσει μόνο την δεξιά τάση του ΠΑΣΟΚ και κάποιους βουλευτές από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου- τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Όπως είναι γνωστό η ομάδα των βουλευτών που στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο βλέπουν πάντα με ιδιαίτερα θετικό μάτι την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι άλλωστε λίγα εκείνα τα στελέχη τα οποία το διάστημα πριν τις υποκλοπές προσπαθούσαν να ενισχύσουν κοινοβουλευτικά την προσέγγιση των δυο κομμάτων ώστε μετεκλογικά να έρθει πιο ομαλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών έφερε ωστόσο ένα μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στις δυο πλευρές που δύσκολα θα κλείσει ειδικά όσο η κυβέρνηση αφήνει υπονοούμενα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο για εθνικούς λόγους.
Ακόμα και το άνοιγμα που έκανε από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν φαίνεται να έπιασε τόπο καθώς λίγες μέρες μετά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε νέες του δηλώσεις επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα του απορρήτου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πέρασε πάντως απαρατήρητη η απάντηση που έδωσε χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αναφορά του πρωθυπουργού πως αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά αξιοποίηση και στελεχών που δεν προέρχονται από τον ίδιο χώρο, η οποία ερμηνεύθηκε από την αντιπολίτευση ως προσπάθεια «υποκλοπής στελεχών».
«Δεν καταλαβαίνω τη θεωρία ότι μπορεί ο καθένας να υπηρετεί το οτιδήποτε με μόνο στόχο να έχει μια καρέκλα εξουσίας αν και πολλοί μας έχουν συνηθίσει σε αυτό το πολιτικό ήθος τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να συνωμοσιολογώ. Δυστυχώς η ιστορία πολλές δεκαετίες πριν μας είχε μάθει τον όρο της αποστασία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε τέτοια φαινόμενα, αυτό θα ήταν μία τεράστια οπισθοδρόμηση στην ποιότητα της δημοκρατίας μας, είναι ένα θέμα ευαίσθητο που το έχουμε αφήσει πίσω πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε και τόνισε:
«Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, αν δούμε και αυτή την τερατογένεση μιλάμε για πλήρη επαναφορά της συντηρητικής παράταξης, βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της».
Η απάντηση αυτή θεωρείτε από κυβερνητικά στελέχη ως η επισφράγιση της ρήξης ανάμεσα στους δυο πρώην κυβερνητικούς εταίρους...
topontiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου