Οι παρακολουθήσεις και οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι ένα θέμα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπόσχεται συνέχεια, διαμηνύοντας ότι δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, καθώς είναι τόσο σοβαρό, που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στην ευθύνη του οποίου πέρασε η ΕΥΠ με δική του πρωτοβουλία αμέσως μετά τις εκλογές.
Στην αρχή της εβδομάδας, ο... Γιώργος Κατρούγκαλος και πέντε ακόμα βουλευτές (Βούτσης, Λάππας, Ξανθόπουλος, Πολάκης και Φίλης) κατέθεσαν ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εστιάζοντας στην παρακολούθηση Κουκάκη, για την οποία άλλωστε υπήρξε η παραδοχή του διοικητή της ΕΥΠ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Έτσι, όταν ξανανοίξει η Βουλή μετά τις διακοπές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει τον Μητσοτάκη για απαντήσεις, ενώ ο τομεάρχης Εξωτερικών με δηλώσεις του προανήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες.
Πέρα από την «αστυνομική» ουσία της υπόθεσης, η Κουμουνδούρου επενδύει πολιτικά σε αυτή, καθώς δίνει την ευκαιρία ενός σοβαρού πολιτικού πλήγματος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό – από την αξιωματική αντιπολίτευση τις προηγούμενες μέρες υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει το θέμα άρον άρον και να το υποβαθμίσει.
Την ίδια ώρα, το ζήτημα των υποκλοπών φέρνει πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ – τουλάχιστον αυτό επιδιώκει η Κουμουνδούρου – ή έστω απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Όπερ μεθερμηνευόμενον μπαίνει «μπουρλότο» στην προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας αλλά και στην προεκλογική τακτική ίσων αποστάσεων – η Χαριλάου Τρικούπη υποχρεώνεται να ανεβάσει περισσότερο τους τόνους απέναντι στη Ν.Δ.
Σε ό,τι αφορά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έναντι του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, η υπόθεση αυτή αποτελεί ευκαιρία περαιτέρω πολιτικής πίεσης στον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει δημόσια ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη μετεκλογικά δίνοντάς του παράταση ζωής σε περίπτωση που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Άλλωστε οι πτυχές της υπόθεσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να τις υπενθυμίζει στη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας σαφές ότι δεν μπορεί να σχηματίσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με μια πολιτική δύναμη που ταυτίζεται με παρακρατικές μεθόδους οι οποίες στρέφονται κατά πολιτών, πολιτικών/πολιτικών κομμάτων και δημοσιογράφων, με τον ίδιο να γίνεται στόχος εν μέσω της εσωκομματικής προεκλογικής κούρσας.
Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εφόσον επιθυμεί τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει να διαχειριστεί λεπτές ισορροπίες, με δεδομένο ότι η Χαριλάου Τρικούπη ήδη αντιμετωπίζει την πίεση από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να το εμφανίσει ως παρακολούθημα της Κουμουνδούρου.
Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα
Σε ό,τι αφορά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στην κυβέρνηση πάντως, αναμένεται «πόλεμος».
Καταρχάς, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με τη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή στη «Real News» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ουσιαστικά ότι για το κόμμα του το θέμα «πρόωρες» δεν έχει κλείσει οριστικά, ανεβάζοντας εκ νέου τον συναγερμό απέναντι σε τυχόν φθινοπωρινό εκλογικό αιφνιδιασμό.
Ειδικότερα σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες», καθώς «από τη μια πλευρά ορισμένοι πιέζουν τον Κ. Μητσοτάκη να μην πάει σε εκλογές, έτσι ώστε από το ταμείο ανάκαμψης να μοιράσει χρήμα – με τον αδιαφανή τρόπο που έχει επιλέξει – στους δικούς του ανθρώπους» κι από την άλλη πλευρά «είναι όσοι τον πιέζουν να πάει τώρα με την προσδοκία ότι η ήττα θα είναι μικρότερη και θα μπορεί να τη διαχειριστεί εσωκομματικά την επόμενη ημέρα»...
topontiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου