12.7.22

Πάρτι όπως στα νησιά...


Η ενημέρωση για την πανδημία έχει ελαττωθεί και πάει για διακοπή, οι επιστήμονες κοιτούν το κύμα που ψηλώνει χωρίς να εισηγούνται ένα ελάχιστο μέτρο –έστω τη μάσκα– και οι πολέμιοι του κακού, γενικώς, μας διαβεβαιώνουν ότι «το σύστημα δεν πιέζεται». 

Όμως η Ματίνα Παγώνη, που βγαίνει στα... Μέσα και μιλάει πολύ, το πρωί της Δευτέρας έδωσε την αλήθεια. Στα νοσοκομεία μετατρέπονται πάλι απλές κλίνες σε κλίνες covid αφού οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί, είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών. Και για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση σύστησε –και εκείνη– μάσκες, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους πολίτες. 

Οι οποίοι, όπως της είπε ο Γιώργος Κακούσης (Alpha 9,89) «δεν είναι όλοι ίδιοι», άρα αυτοί που δεν χαμπαριάζουν από συστάσεις και προαιρετικές κινήσεις θα συνεχίσουν να μην χαμπαρίζουν. Εδώ δεν χαμπάριασαν όταν ο Παπαδόπουλος έκανε τα σποτάκια για την πλύση χεριών (και εγκεφάλου) προκειμένου να αυτοπροστατευόμαστε και η Σταυροπούλου παρέδιδε τηλεοπτικά μαθήματα κοπτορραπτικής για να φτιάχνουμε μόνοι μας μάσκες.

Και έτσι ο κορωνοϊός συνεχίζει να κάνει πάρτι, μαζί με τα πάρτι στα νησιά, στις συναυλίες, στα πανηγύρια, στους γάμους των χιλιάδων καλεσμένων (Κρήτη) και όπου άλλου. Αλλά εκείνοι που μπορούν να κάνουν κάτι, κάτι ελάχιστο, έχουν αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. 

Και ελπίζουν στην προσωπική ευθύνη. Για την οποία θα έπρεπε να έχουν μάθει, ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν υπάρχει. Γι’ αυτό ξαναφτιάχνουν κλίνες covid και τις κόβουν από άλλους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη. Πέφτουν δηλαδή τα γράμματα έναρξης του έργου που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στην ίδια καταθλιπτική αίθουσα...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: