12.7.22

Εθνικά υπεύθυνος...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά της στην οικονομία και τη βελτίωση όλων των σχετικών δεικτών. Εν τω μεταξύ, η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 38%. Ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2009. 

Και με το κύμα ακρίβειας, το 40% του μισθού πηγαίνει υποχρεωτικά στο... κόστος στέγασης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους είναι πολύ δύσκολο πλέον να τα βγάλουν πέρα.

Ο κόσμος τρέμει για το πώς θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα τον χειμώνα και ο Κ. Μητοστάκης ισχυρίζεται σοβαρά μέσα στη Βουλή πως η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Τα μεροκάματα είναι τόσο άθλια, ώστε κλάδοι ολόκληροι, όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές και οι αγροτικές εργασίες, να ζητάνε επειγόντως εργατικά χέρια και να μην βρίσκουν. Η κυβερνητική απάντηση σ’ αυτό είναι μια εγκύκλιος του Χατζηδάκη που ανοίγει τον δρόμο για κατάργηση του 5ήμερου και του 8ωρου χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.

Η κυβέρνηση «έριξε» 1,5 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους στερώντας τους τα αναδρομικά για τα οποία είχε δεσμευτεί.  Άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους για 15.000 ευρώ την ώρα που τα θηριώδη δάνεια των κυβερνητικών βοούν για τις χαριστικές τους ρυθμίσεις. Και το κράτος εκδίδει συντάξεις 500 ευρώ χαμηλότερες από το κανονικό. Ζήστε τώρα με 300 και σε δυο-τρία χρόνια βλέπουμε…

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Μητσοτάκης δεν πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Γιατί είναι εθνικά υπεύθυνος, γιατί άλλο;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: