12.7.22

Προεκλογική κάλυψη ΕΡΤ με νέα ΚΥΑ για τις αποδοχές;...


Η προσωρινή ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου από τον Κωνσταντίνο Ζούλα σημαδεύθηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ να πιέζουν για την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης που καθορίζει τους... όρους εργασίας των δημοσιογράφων.

Στη δεύτερη στάση εργασίας, την προπερασμένη Δευτέρα, έγινε συνάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα με εκπροσώπους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεών τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, μέλος του ΔΣ του ΑΠΕ, ζήτησε από τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να διαμεσολαβήσει στον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να συμφωνήσει σε αύξηση 10% για τους μισθούς των δημοσιογράφων της ΕΡΤ!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχει συμφωνήσει με την ΕΣΗΕΑ για τους όρους της ΚΥΑ, αποδεχόμενος το αίτημα για την κατάργηση εσωτερικών – εξωτερικών συντακτών, καθώς και το ξεπάγωμα κλιμακίων από το 2018, όχι όμως με αναδρομική ισχύ. 

Πρακτικά, από την εφαρμογή της ΚΥΑ, αν ψηφιστεί, θα προκύψει μικρή αύξηση αποδοχών.  
Το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση αποδοχών των δημοσιογράφων. Αν οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάνουν πίσω, όπως εκτιμάται, η ΚΥΑ θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: