Τα θέματα που σχετίζονται με τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών σ’ ένα κράτος δικαίου αναβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ατζέντα του και μάλιστα εντός της εβδομάδας οργανώνει σχετική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.
Την εκδήλωση κατά τις... πληροφορίες σχεδιάζει το think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντικείμενο ακριβώς τη Δημοκρατία στη χώρα μας την ώρα που αμφισβητούνται οι θεσμοί και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως επίσης και η ελευθερία του Τύπου. Ειδικά για το θέμα της ελευθεροτυπίας μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθιερώσει την φράση “Ενημέρωση 108”, με αφορμή την σειρά κατάταξης που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα μας σε ζητήματα Τύπου και ελεύθερης έκφρασης.
Η υπονόμευση θεσμών της Δημοκρατίας κατά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επιλέγοντας την τοξικότητα γίνεται όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και τον τόπο. Κάτι που ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό και η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν η οποία εξέφρασε την ανησυχία της αξιώνοντας λύσεις για τα θέματα ελεύθερης έκφρασης στη χώρα μας, διότι διώκονται, απειλούνται ή ακόμη και δολοφονούνται δημοσιογράφοι, διότι καταγράφονται παράνομες χρηματοδοτήσεις χωρίς κριτήρια μέσα από κυβερνητικές λίστες και γιατί με τα “πόθεν έσχες” δεν υφίσταται πραγματικός έλεγχος των πολιτικών προσώπων.
Όπως μάλιστα είπε προσφάτως και στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ύβρις προς το θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία συνιστά και η απόπειρα του πρωθυπουργού να συνδέσει με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς “χαμαιτυπείου” τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μία εμπρηστική επίθεση σε όμιλο ενημέρωσης.
Κάτι που κατά την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνδέεται με την επιθυμία του πρωθυπουργού να παραμείνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην εξουσία. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που προκαλεί ερωτηματικά αλλά και μεγάλες αντιδράσεις η ακατανόητη απόφαση της δικαιοσύνης-κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις των ανθρώπων του πολιτισμού- για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μολονότι τού επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς.
Αλλά και την ίδια χρονική στιγμή που ο υφυπουργός Παιδείας επεδίωξε έναν ιστορικό αναθεωρητισμό μέσα στην ίδια τη Βουλή υποστηρίζοντας ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας “μύθος” που φτιάχτηκε στη Μεταπολίτευση κι ότι η Χούντα δεν έπεσε από την αντιστασιακή δράση και τους αγώνες των πολιτών γιατί απλά δεν υπήρξαν…
Βούλα Κεχαγιά
ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου