11.7.22

Το νέο πρόβλημα του Μαξίμου...


Έχουν περάσει μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κλείσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και στο κυβερνών κόμμα έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό ή... ακόμα και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ωστόσο ότι οι οποίες κινήσεις για την διόρθωση του νόμου που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση θα πυροδοτήσουν σοβαρές αντιδράσεις ενώ θα εμφανίσουν το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητά τρόπους για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη .

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ότι κάποιες διορθωτικές αλλαγές προφανώς και θα έδιναν έναν αέρα ανανέωσης στο κυβερνητικό σχήμα.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ωστόσο ότι παρά τις όποιες πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα έτσι όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του βασικός στόχος είναι «το κυβερνητικό μήνυμα να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας».

Και θέλουν το κυβερνητικό μήνυμα να φτάσει παντού καθώς οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μεγάλη δημοσκοπική κάμψη της ΝΔ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Με την ίδια λογική θα κινηθεί και η ΝΔ , η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμα περιοδειών το οποίο έχει ανακοινωθεί.

Παράλληλα ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν την κοινωνική εικόνα της ΝΔ και τα οποία θα αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα στις δημοσκοπήσεις ανοίγοντας και άλλο την διάφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η τουριστική περίοδος έχει μικρύνει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στην κυβέρνηση θεωρούν ότι τελικά το κράτος μπορεί να εισπράξει 2 δις € παραπάνω από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει γεγονός που θα τους βοηθήσει στους σχεδιασμούς τους...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: