7.7.22

Κορυφαίες αναφορές του «κοινωνικού» πρωθυπουργού της αλήθειας...


Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Κ. Μητσοτάκη και την «αφοσίωσή» στην κοινωνική ευαισθησία...

Ένα μικρό μόνο δείγμα της ομιλίας του (στην ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης) αποκαλύπτει τις απόψεις που κρύβονται πίσω από τις εξαγγελίες του. Χαρακτηριστικές είναι μερικές από τις αναφορές του.

Βουλή: 06/07/2022
-Μιλάμε συνεπώς για μια ριζική μεταβολή που πράγματι κύριε Κουτσούμπα εδώ είναι «ο Νόμος του εργάτη»!

- Στο επίκεντρο όλων των δράσεων μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός -η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους-, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

- Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, «κοινωνική» θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας, καθώς όλες απευθύνονται τελικά στον πολίτη. Σε αυτόν κατατείνουν  και οι προσλήψεις που κάναμε για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία στην εκπαίδευση, η σημαντική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η στροφή της παιδείας σε πιο ποιοτικά, αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και πάνω απ’ όλα οι επενδύσεις που έφεραν, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, τη χώρα πάνω από το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζόμενων

- Η χώρα διαθέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, αλλά και προστασίας των παιδιών που δουλεύουν στα delivery, των αυτοαπασχολούμενων ταχυδιανομέων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Έπρεπε να έρθει μία κεντροδεξιά (sic!) κυβέρνηση να το κάνει!

-Έρχομαι τώρα στα ζητήματα των συντάξεων. Τέτοιες μέρες, το 2015, ο κόσμος συνωστιζόταν έξω από τις τράπεζες για να σηκώσει τα λίγα ευρώ που μπορούσε.

Μιλώντας, λοιπόν, για τους συνταξιούχους θα μπορούσα απλά να ξεκινήσω θυμίζοντας τις εικόνες των ηλικιωμένων να κλαίνε στα πεζοδρόμια. Ευτυχώς, όμως, εκείνες οι σκηνές είναι πλέον μνήμες.

-Mε λίγα λόγια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρξαν, ο απόμαχος της δουλειάς ξεκίνησε και πάλι να ανακτά την αξιοπρέπειά του. Προφανώς δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, βλέπει όμως ένα κράτος το οποίο τον νοιάζεται και βρίσκεται δίπλα του σε όλα τα μέτωπα.

- Αυτή η Κυβέρνηση, η ανάλγητη Κυβέρνηση χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες, εγκαινιάζει καινοτόμα συστήματα, όπως το Panic Button.

-Όπως είπα στην αρχή, όλες [οι επιλογές] επί της ουσίας έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο: «Οι νταντάδες της γειτονιάς» για τις εργαζόμενες μητέρες, τα μεγάλα έργα που δίνουν δουλειά στους ανέργους, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θωρακίζουν την υγεία μας. Για πρώτη φορά γυναίκες άνω των πενήντα θα λάβουν όλες -όλες!- ένα μήνυμα (σ.σ. όπως 112) οι ίδιες για να πάνε να κάνουν μαστογραφία και πολλές από αυτές για πρώτη φορά θα βρεθούν σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ (σ.σ. που θα πληρώνεται εξτρά από το δημόσιο) δομή, στην οποία δεν είχαν ποτέ πρόσβαση.

-Ποιος εισήγαγε την ψηφιακή κάρτα εργασίας; Ποιος επενδύει παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ συνολικά σε προγράμματα κατάρτισης; Ποιος μας γνώρισε τελικά με όρους, όπως «Οι νταντάδες της γειτονιάς» και «Ο Προσωπικός Βοηθός των ΑΜΕΑ»;

-Η κοινωνική αλληλεγγύη, όμως, απαιτεί μια διαρκή και διαχρονική δέσμευση.

Αυτή τη διαχρονική διαρκή δέσμευση εμείς την αναλαμβάνουμε, την αναλαμβάνω προσωπικά,»

-Τι λέει το περιβόητο βούλευμα, για το οποίο εσείς πανηγυρίζετε. Πανηγυρίζετε για αυτά τα οποία θα ακούσετε.

Διότι εδώ το βούλευμα δεν μιλάει μόνο για παρεμβάσεις [Παπαγγελόπουλου] στην υπόθεση Novartis, μιλάει για μια σειρά από παρεμβάσεις. Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος φαίνεται να είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Και παρενέβαινε για λογαριασμό της πολιτικής εξουσίας; Για λογαριασμό του εαυτού του; Αυτό δεν διευκρινίζεται, πάντως έκανε παρεμβάσεις σωρηδόν στη Δικαιοσύνη. Και έρχεστε εσείς εδώ πέρα να πανηγυρίσετε και να πείτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία.

-Και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση και συγκρίνει και ξέρει πολύ καλά ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το αδιέξοδο και κράτησαν δυνατή τη δημοκρατία και ανέταξαν το κύρος της χώρας. Και ευτυχώς, για εσάς δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει, διότι αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία!

-Το ανάποδο πρόβλημα έχει η χώρα [από την ελευθερία του Τύπου] Δεν έχει μηχανισμό προστασίας απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες, απέναντι σε αυτούς οι οποίοι κρύβονται πίσω από off shore, πίσω από παρένθετα πρόσωπα, πίσω από αυτοφωράκηδες! Και έρχεστε εδώ πέρα και μιλάτε για πρόβλημα ελευθεροτυπίας στη χώρα, λες και οποιοσδήποτε δεν μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα;

Να σας πω και κάτι; Αρκετά πια με αυτή την -εντός εισαγωγικών η λέξη- «αντικειμενική» έρευνα των reporters without borders. Λοιπόν, η έρευνα αυτή είναι τόσο σοβαρή που θεωρεί ότι στο global score, εν πάση περιπτώσει, το οποίο βγάζει το Πράσινο Ακρωτήριο είναι πάνω από την Αυστραλία, θεωρεί ότι η Μπουρκίνα Φάσο είναι πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρεί ότι η Σιέρα Λεόνε είναι πάνω από την Ιταλία, θεωρεί ότι η Παπούα Νέα Γουινέα είναι πάνω από την Κύπρο και η Βόρεια Κύπρος -Northern Cyprus- είναι πάνω από την Ελλάδα, μαζί με το Τσαντ. Και έρχεστε και επικαλείστε μια έρευνα η οποία αναφέρεται στη Βόρεια Κύπρο! Ντροπή σας! Ντροπή σας μόνο και μόνο για αυτό! Τόσο αξιόπιστη είναι αυτή η έρευνα!

-Άλλος είναι ο παράγων αστάθειας, κύριε Τσίπρα: Η απλή αναλογική την οποία ψηφίσατε. Αυτός είναι ο παράγοντας αστάθειας.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αυτή είναι η βόμβα την οποία τοποθετήσαμε στα θεμέλια…

Τελικά το στραπάτσο στο Ευρωκοινοβούλιο είχε και εγχώρια συνέχεια χθες μέσα στη Βουλή...

A.Ψ.

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: