Πυκνές είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την εμπρηστική ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, της κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ με αφορμή τον νέο νόμο-πλαίσιο που παρουσιάσθηκε χθες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.
Με αιχμή την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις... φοιτητικές εκλογές η αντιπαράθεση στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια «φουντώνει», λαμβάνοντας γρήγορα χαρακτηριστικά εσωκομματικού εμφυλίου, ειδικά μετά και την σφοδρή επίθεση της κεντρικής ηγεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προς τη ΔΑΠ Νομικής.
Η «γαλάζια» παράταξη επιχειρεί να διαφοροποιηθεί κεντρικά και καθολικά από το παράρτημα της Νομικής Αθηνών, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι δεν εκπροσωπούν την παράταξη αφού «δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ».
Ακόμη, η κυβερνητική νεολαία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η διάταξη για τα ενιαία ψηφοδέλτια δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων και ούτε «ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά».
Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ» διευκρινίζει η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με αφορμή ανακοίνωση με υπογραφή ΔΑΠ Νομικής, που εκφράζει «έντονη δυσαρέσκεια» για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αναφορικά με τις φοιτητικές εκλογές και τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των φοιτητών.
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η επίσημη θέση της πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.
Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά» αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο παίρνει πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτο και οξυμένο χαρακτήρα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν βαθύτερες γραμμές που συγκρούονται αυτή τη στιγμή για την κατάκτηση των συσχετισμών στο κόμμα, με ένα από τα πεδία αντιπαράθεσης να είναι και εκείνο της αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου