11.7.22

Παραμένει το χάσμα λόγων και πράξεων...


Οσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μαζέψει την εκλογολογία που μόνος του δημιούργησε, αποφασίζοντας να αφήσει τις αμφίσημες δηλώσεις του και να... οπισθοχωρήσει στην προηγούμενη γραμμή των κατηγορηματικών διαψεύσεων για πρόωρες κάλπες, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του κόμματός του συνεχίζουν κανονικά την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ηδη την περασμένη Παρασκευή -μετά δηλαδή τις δηλώσεις του περί εξάντλησης της τετραετίας- ο πρωθυπουργός έδειξε ότι εξακολουθεί να κάνει κανονικά τις προεκλογικές του περιοδείες, πραγματοποιώντας επίσκεψη στη Ροδόπη. Αλλά και σήμερα το πρωί αναμένεται να πάει σε νέα τέτοια περιοδεία στην Ανατολική Αττική, όπου θα επισκεφθεί τις περιοχές της Κρωπίας, της Παιανίας, των Σπάτων Αρτέμιδος και της Ραφήνας και στις 12.45 θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, στην Παλλήνη.

Πώς λοιπόν αυτό το χάσμα ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις του κ. Μητσοτάκη να μη συνεχίζει να προκαλεί πλήρη σύγχυση στο εσωτερικό της Ν.Δ.; Από τη μία υπάρχουν «γαλάζια» στελέχη που έχουν πειστεί ότι το κλείσιμο της συζήτησης για πρόωρες κάλπες από τον πρωθυπουργό είναι οριστικό, καθώς θεωρούν ότι μετά από όλα αυτά που είπε την περασμένη Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ως επιχειρηματολογία για να στηρίξει τη διαβεβαίωση περί εξάντλησης της τετραετίας, δεν τον παίρνει πια να ξανανοίξει θέμα εκλογών.

Αλλά από την άλλη πολλά στελέχη του κόμματος δεν έχουν καθόλου πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του αυτές, καθώς βλέπουν ότι και οι ίδιες οι κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και οι εντολές που συνεχίζει να έχει από τον τελευταίο ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. παραμένουν απολύτως προεκλογικές. Ετσι, τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι, επιχειρώντας τώρα να κλείσει το θέμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός θέλησε απλώς να κερδίσει χρόνο και πως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ακόμα μπορεί να αποφασίσει να κάνει τις εκλογές ανά πάσα στιγμή το φθινόπωρο.

Οσο για τη σημερινή επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ανατολική Αττική, την πραγματοποιεί λίγες μόνο μέρες μετά τη στροφή 180 μοιρών που έκανε στη ρητορική του για το Μάτι. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε (ρ/σ ΣΚΑΪ) την αποτυχία του «επιτελικού κράτους» στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, κάνοντας λόγο για «ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο απλά σε ξεπερνά» και με δεδομένες τις επιδόσεις αυτές της κυβέρνησής του, πραγματοποίησε και τη μεγάλη του αυτή στροφή για το Μάτι, λέγοντας τώρα ότι «η κριτική μου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι δεν αφορούσε την επιχειρησιακή διαχείριση», αλλά μόνο τον επικοινωνιακό χειρισμό.

! Πυκνώνει τις εμφανίσεις του ο Κώστας Καραμανλής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρόσφατη ομιλία του στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα το βράδυ στην τιμητική εκδήλωση-συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο που διοργανώνει στις 20.30, στο Αλσος Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: