13.7.22

Μετρ της... αυτοδιάψευσης ο υπουργός Υγείας...


Το μέγιστο μπάχαλο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας επιβεβαιώνεται καθημερινά και, μάλιστα, από τα πιο επίσημα χείλη, καθώς ο υπουργός Υγείας συνεχίζει στον δρόμο της... αυτοδιάψευσης.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Θάνος Πλεύρης... εμμέσως πλην σαφώς, πήρε πίσω δηλώσεις που έκανε με διαφορά ωρών, προκαλώντας προβληματισμό και εκθέτοντας για ακόμη μια φορά τον εαυτό του και την κυβέρνηση, καθώς είναι κάτι παραπάνω από εμφανές το σχέδιο «λήξης» της πανδημίας μόνο για την τουριστική περίοδο.

Ενώ, χθες, επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική για το... προχθεσινό μαργαριτάρι πως ο ιός δεν κολλάει σε κλειστούς χώρους λέγοντας ότι «κάποιοι ποντάρουν σε μέτρα», σήμερα σχεδόν προανήγγειλε αλλαγή στάσης από το φθινόπωρο.

Μιλώντας στο Mega, και αφού εδώ και μέρες επενδύσει στο αφήγημα της συνύπαρξης με τον ιό, ο υπουργός φάνηκε να συζητά την επιστροφή των μέτρων από το φθινόπωρο.

«Θέλουμε να αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα και το φθινόπωρο. Υπάρχει πάντως η πιθανότητα γυρίσουμε στα μέτρα. Η φιλοσοφία μας είναι όμως να παραμένουμε σε επίπεδο σύστασης. Το καλοκαίρι στο βαθμό που δεν πιέζονται οι ΜΕΘ φαίνεται ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα. Από το φθινόπωρο που αλλάζει ο καιρός, και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, βλέπουμε. Θα εξαρτηθεί και από την εμβολιαστική πολιτική της Ευρώπης» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα, επιχείρησε να δώσει και τη δική του ερμηνεία στο ζήτημα της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στη μη υποχρεωτικότητα στα αεροπλάνα δηλώνοντας «το μέτρο της μάσκας υπάρχει ως σύσταση, το διοικητικό πρόστιμο δεν υπάρχει και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζει μάσκα κάποιος σε έναν κλειστό χώρο ή σε έναν χώρο με συνωστισμό. Στα αεροπλάνα υπάρχει μία ευρωπαϊκή οδηγία, η σύσταση της μάσκας υπάρχει αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να μπούμε στην κουλτούρα της μάσκας, όπου υπάρχει και χωρίς να πρέπει να υπάρχει πάντα ένας αστυνομικός που να δίνει πρόστιμα»..

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης πούλησε και... τρέλα για τα ιδιωτικά νοσοκομεία αναφέροντας ότι, πλέον, θα διαχειρίζονται και περιστατικά covid. Μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας, δηλαδή, κι ενώ η κυβέρνηση έχει απορρίψει την σφοδρή κριτική για το πέπλο προστασίας, αλλά και την αδρή χρηματοδότηση προς τις ιδιωτικές κλινικές ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ότι «το σύνολο του ιδιωτικού τομέα πρέπει να διαχειρίζεται πλέον και περιστατικά covid. Δεν θέλουμε μονοθεματικά νοσοκομεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: