21.6.22

Οι δημοσκοπήσεις, η Γαλλία και η… ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ...


Παρότι η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι εξαιρετική -άλλωστε, ο Μακρόν είχε ξεκινήσει την προεδρία του μιλώντας στην Πνύκα, ως καλεσμένος του Αλέξη Τσίπρα- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την υποστήριξή του στο αριστερό μέτωπο και τον Ζαν Λικ Μελανσόν -παρά τις βαριές κουβέντες που έχει πει στο... παρελθόν κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο ιδιόρρυθμος γάλλος αριστερός πολιτικός. 

Όπως και να έχει, πάντως, πηγές του Neo στην Κουμουνδούρου ξεχωρίζουν κάτι άλλο από την μάχη των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία: ότι, δηλαδή, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω με… διπλό τρόπο, αφού απέτυχαν αφενός να «πιάσουν» το μέγεθος της αποτυχίας Μακρόν να φτάσει κοντά στον πήχυ των 289 βουλευτών και της αυτοδυναμίας, αφετέρου να «διαβάσουν» το -σοκαριστικό- ποσοστό της Ακροδεξιάς. 

Για όσους, λοιπόν, δεν «πιάσατε» το υπονοούμενο, η αποτυχία των δημοσκόπων στην Γαλλία ενισχύει τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν «υπόγεια ρεύματα» στην ελληνική κοινωνία που να μην τα διαγιγνώσκουν οι δημοσκόποι και που μπορούν να επισφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: