20.6.22

Συναντήσεις Τσίπρα και προετοιμασίες...


Μια γεμάτη εβδομάδα ξεκινά από σήμερα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, με σειρά συναντήσεων και ομιλιών, την ώρα που το κόμμα βρίσκεται σε καθεστώς... προεκλογικής προετοιμασίας. Το επόμενο διάστημα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πυκνώσει τις επαφές με κοινωνικές ομάδες και φορείς, όπως επίσης και τις επισκέψεις του στην περιφέρεια. Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γνωρίζουν πως αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, είναι περίοδος έντονης προετοιμασίας για τις πρόωρες κάλπες που όλοι θεωρούν σίγουρο ότι θα στηθούν το φθινόπωρο.

Η πρώτη από τις συναντήσεις Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για σήμερα με τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό, έναν κλάδο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο, τόσο λόγω των εργασιακών συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπος (απλήρωτες υπερωρίες, συνεχόμενα ωράρια, αρκετοί ανασφάλιστοι), όσο και εξαιτίας των πληγμάτων που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για δεύτερη φορά μετά την εκλογή της, με αντικείμενο, τι άλλο; Την εκλογική προετοιμασία. Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της δραστηριοποίησης των χιλιάδων νέων μελών που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως επίσης θα συζητηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες για σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε όλα τα στελέχη πως οι διακοπές όλων φέτος θα είναι ολιγοήμερες και πως άπαντες θα πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), σε μια περίοδο που ο κλάδος προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα δύο ετών λόγω πανδημίας, όντας αντιμέτωπος με υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και σε βασικά αγαθά. Εκεί αναμένεται να ασκήσει εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και να στείλει το μήνυμα πολιτικής αλλαγής προκειμένου να ξαναπάρει μπροστά η χώρα.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα λέει Βρυξέλλες και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES και θα έχει επαφές με Ευρωπαίους πολιτικούς και ηγέτες από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, με το ουκρανικό ζήτημα, την οικονομική κρίση αλλά και τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών αναφέρθηκε εκτενώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra News» ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, αλλά και το βέτο της Τουρκίας όσον αφορά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «η πολιτική αυτή ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Τουρκία που αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο και στην Ελλάδα που τα υπερασπίζεται, αποδεικνύει ότι η πολιτική του “πιστού και δεδομένου” οδηγεί στο περιθώριο τη χώρα μας», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα στο ΝΑΤΟ και να μην επιτρέψει η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας να οδηγήσει σε παζάρι με την Τουρκία σε βάρος μας, ειδικά στο θέμα των F16»...

Δημήτρης Τερζής

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.