20.6.22

Άλκηστη, αυτό λέγεται έλλειψη μεγαλοσύνης, τουλάχιστον...


Αφιέρωμα στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη είχε αυτό το Σαββατοκύριακο το Μελωδία 99,2. Ακούστηκαν πολλά τραγούδια της και κατά διαστήματα κάποιες δηλώσεις της. Μία από αυτές ήταν απάντηση στο ερώτημα ποιος συνθέτης έπαιξε μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες της. 

Ο Στέφανος Κορκολής και ο Νίκος Αντύπας, είπε. Αγνόησε επιδεικτικά τον... Σταμάτη Κραουνάκη, με τον οποίο έχει δημιουργήσει την «άμμο της θάλασσας» από πλευράς επιτυχιών.

Πάντως πριν από λίγο καιρό, στο προτελευταίο Ενώπιος Ενωπίω της περιόδου, ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε ρωτήσει τον Κραουνάκη σχετικά με τη γνωστή παρεξήγηση που είχε με την Πρωτοψάλτη για το τραγούδια της στο Μαξίμου, μέσα από το «μουσικό φορτηγό», την περίοδο της καραντίνας, και φάνηκε ότι εκείνος είχε νερώσει το κρασί του. Μάλιστα, στο ερώτημα ποιες ήταν οι πιο σπουδαίες συνεργασίες του, απάντησε: «Το νούμερο 1 είναι με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Της ανήκει δικαιωματικά το νούμερο 1 του έργου μου. Δεν πειράζει που  βρεθήκαμε μακριά. Αυτά είναι μέσα στη ζωή και γίνονται στις μακρόπνοες σχέσεις».

Αυτός έκανε ένα βήμα για να ξεπεραστεί η διαφορά τους. Εκείνη παραμένει σε απόσταση και μπερδεύει την όποια πίκρα που μπορεί να έχει, με την καλλιτεχνική αξιολόγηση των συνεργατών της. Και του κρατάει μούτρα...

Οι αξίες, βέβαια, δεν μετριούνται ανάλογα με τα ευκαιριακά συναισθήματά μας. Άμα κάποιος είναι σπουδαίος, είναι σπουδαίος είτε σε περίοδο φιλίας μαζί του είτε σε διάστημα έχθρας. Και αυτό δεν είναι δυνατόν να το αγνοήσεις. Διαφορετικά μπορούμε να μιλήσουμε για μικρότητα. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, για έλλειψη μεγαλοσύνης. Την οποία ο Κραουνάκης έδειξε στη δήλωσή του για το «νούμερο 1» του έργου του...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: