18.6.22

Η κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη διαψεύδει τη Μενδώνη!...


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην εξέταση του ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μία ημέρα πριν από την παραίτηση του κατηγορουμένου, άφησε την απόφαση αποκλειστικά στον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη. Κάτι που σημαίνει ότι η παραίτησή του, που ακολούθησε, ήταν 100% δική του... απόφαση και δεν ζητήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού.

Το θέμα που προκύπτει είναι προφανές. Είτε ο Γιάννης Λιγνάδης ψεύδεται παρά τον όρκο του στο δικαστήριο, είτε η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη πράγματι δεν ζητήθηκε ποτέ από τη Λίνα Μενδώνη.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωνε από το βήμα της Βουλής:

«Τι καταμαρτυρείτε στην κ. Μενδώνη; Ότι δεν είχε καλό επικοινωνιακό χειρισμό; Αναφερθήκατε σε συγκάλυψη; Γνωρίζαμε εμείς ότι ο άνθρωπος είναι αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε;».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν απέπεμψε τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά τη συνέντευξη του Νίκου Σ. στο 2020mag.gr και τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ισχυρίστηκε ότι η υπουργός Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτησή του, που υπεβλήθη λίγες ώρες μετά στην κυβέρνηση:

«Δεν τον διαπομπεύσαμε, εφόσον δεν υπήρχε επώνυμα καταγγελία. Ο κ. Λιγνάδης αποχώρησε ως όφειλε και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλει».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», στις αρχές του ίδιου μήνα, δήλωνε: 

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχαιρε μίας καλλιτεχνικής αποδοχής και αυτό φάνηκε και από την αντιμετώπιση που είχε όταν διορίστηκε στο Ε.Θ. Από εκεί και πέρα, αυτές τις μέρες ζούμε σε μία τοξική και ζοφερή κατάσταση. Βλέπετε τι συμβαίνει με το ελληνικό metoo. Αυτό, το οποίο θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η πολύ γενναία κίνηση θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μη χάσει την πραγματική της σημασία. Να μην πέσουμε δηλαδή σε μία κατάσταση που τελικά, η κοινή γνώμη, η οποία αυτή τη στιγμή παρακολουθεί με έκπληξη αλλά και με προβληματισμό, με απέχθεια, όλα αυτά που συμβαίνουν, τα οποία λέγονται και βγαίνουν στην επιφάνεια…».

Αναφορικά με το αν η παραίτηση ήρθε μετά από καταγγελίες, η υπουργός απαντούσε: 

«Κοιτάξτε, πρέπει να διαφοροποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Οι καταγγελίες για πολλούς είναι επώνυμες. Για τον Λιγνάδη, μέχρι στιγμής, επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Και όταν λέω μέχρι στιγμής, εννοώ μέχρι σήμερα που μιλάμε. Από εκεί και πέρα, όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του, δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το κλίμα των φημών, το οποίο δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω από αυτόν. Και ξέρετε, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα τελικά, να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει, τον εαυτό του, τη φήμη του, τη φυσιογνωμία του»...

Μαρία Κεφαλα

2020mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: