23.6.22

Βαράνε Τσακαλώτο-Βαρουφάκη για να ακούνε στο ΠΑΣΟΚ...


Σε άτσαλες προσπάθειες ανασυγκρότησης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου επιδίδεται η γαλάζια παράταξη διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις του Ευ. Τσακαλώτου αναφορικά με την ανάγκη συγκρότησης μιας αριστερής-προοδευτικής κυβέρνησης. Ο ισχυρισμός της Ν.Δ. περί ανασύστασης του «μετώπου Τσίπρα-Βαρουφάκη» ερμηνεύεται -ακόμα και από... γαλάζιους αξιωματούχους- ως προειδοποιητικό μήνυμα και προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ένοικοι του Μαξίμου, χρησιμοποιώντας ως όχημα το... επάρατο πρώτο εξάμηνο του 2015, επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν κάθε προοπτική σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ σε ένα προοδευτικό μέτωπο. Από την κυβέρνηση άλλωστε παρακολουθούν συστηματικά τις κινήσεις ή τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που δεν ανήκουν στη δεξιόστροφη πτέρυγα του κόμματος.

Το πάτημα για την έναρξη της γαλάζιας προπαγάνδας έδωσε η δήλωση του Ευ. Τσακαλώτου (ΕΡΤ) «με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα πρέπει να τα βρεις". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξήγησε πως, σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ώστε να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Τσακαλώτος: Μειωμένη η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της Ν.Δ.

Η γαλάζια ανάγνωση των δηλώσεων του Ευ. Τσακαλώτου ήταν ωστόσο ότι το «μέτωπο Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015». Σε αυτό το φόντο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη «μειωμένη αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της Ν.Δ.», τονίζοντας ότι στην οδό Πειραιώς «δεν κατανοούν ότι δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία.

Αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική». Όπως εξήγησε: «Έχουμε σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλούμε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια. Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο».

Η ερμηνεία του για την ανακοίνωση της Ν.Δ. είναι ότι το κυβερνών κόμμα "προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση". Κάλεσε δε τον Κ. Μητσοτάκη να ψάξει είτε στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου είτε στη σημερινή κυβέρνηση για το ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα. Τέλος, ο Ευ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε μια μνημειώδη ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα: «Αν από όλα τα λεγόμενά μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι»...

Κώστας Σαββόπουλος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.