Ο πρωθυπουργός έχει δώσει από καιρό το σάλπισμα για την παρέλευση της περιόδου χάριτος στον Νίκο Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Μάλιστα στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα κατέγραψε κάποιες απώλειες που θολώνουν προφίλ του.
Η παραίτησή ενός προβεβλημένου στελέχους, του Σπύρου Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ με επιστολή μπορεί να μην πήρε έκταση αλλά δημιούργησε κλίμα. Ο ίδιος αναφέρει, στην επιστολή του, ότι μπήκε στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα. «Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους» ανέφερε.
«Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται… Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου".
Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές επιλογές.» Κανένα σχόλιο δεν υπήρξε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, και γενικώς έγινε μία προσπάθεια στο να μπει κάτω από το χαλί το πρόβλημα.
Κάτι τρέχει με τον Βενιζέλο
Επίσης δεν υπήρξε καμία αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι ένα δικό του επίλεκτο στέλεχος, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ένας από τους εφτά σοφούς οι οποίοι θα αναλάβουν τις καταστατικές αλλαγές που απαιτούνται στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό, αλλά και την καταγγελία από την Μόσχα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στην Επιτροπή των Σοφών συμμετέχουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Έρικσεν και ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας, Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα.
Η τιμή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι διπλή. Όχι μόνο γιατί τον πρότεινε ο πρωθυπουργός ενός άλλου κόμματος αλλά και γιατί έδωσαν το πράσινο φως οι υπόλοιπες 46 χώρες οι οποίες και έκαναν αποδεκτή την πρόταση Μητσοτάκη.
Όπως φαίνεται και πάλι οι σχέσεις Ανδρουλάκη - Βενιζέλου μπήκαν στον πάγο…
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου