21.6.22

Αποχή δικηγόρων από τις ποινικές δίκες...


Διαμαρτυρία στο Εφετείο κατά του πλαφόν...

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι δικηγόροι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν μόνο μία αναβολή δίκης λόγω κωλύματος, διατρανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), που, όπως και η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, εισηγείται κλιμάκωση κινητοποιήσεων από Σεπτέμβριο, με... αποχή από όλες τις ποινικές δίκες του Δημοσίου.

Σήμερα, ημέρα ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας για το άρθρο 349 του Κώδικα, τα μέλη του ΔΣΑ απέχουν από τις ποινικές υποθέσεις και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως.

Σύμφωνα με τη διάταξη, αναβολή για κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας λόγω συμμετοχής του σε άλλη δίκη ή διαδικασία μπορεί να προβληθεί μόνο μία φορά και όταν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας (ακόμα και του δικηγόρου) πρέπει να αποδεικνύεται «με ιατρική πιστοποίηση δημοσίου φορέα ή πιστοποιητικό νοσηλείας από ιδιωτικό θεραπευτήριο και μπορεί να ελεγχθεί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο από το δικαστήριο».

Ωστόσο, οι καθ' ύλην αρμόδιοι - δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι - χαρακτηρίζουν την εν λόγω διάταξη απαράδεκτη, πρόχειρη και αποσπασματική, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή της... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: