21.6.22

Ορθάνοιχτο...


...το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών από τον Μητσοτάκη...

Νέες προεκλογικού χαρακτήρα δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, που στα λόγια επιμένει ακόμα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζει το έδαφος για κάλπες καλώντας την αντιπολίτευση να μην οξύνει «τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο, που θα... κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό, που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Capital.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέτωπο της οικονομίας και έκανε λόγο για... ρωμαλέα ανάπτυξη το 2022 υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της όπλα για να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ελέω του υψηλού πληθωρισμού και διαβεβαιώνοντας πως δεν θα παρατηρηθεί πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας στη χώρα, ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. «Όπως ξέρετε και όπως γνωρίζουμε πια καλά, η ενισχυμένη εποπτεία τελειώνει τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει ένας 12ετής κύκλος για την ελληνική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζεται πια ως μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία και όχι ως μια ειδική εξαίρεση» υποστήριξε.

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, είναι αδιανόητη και καταδικαστέα»

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ισχυρίστηκε πως αναδεικνύοντας τον τουρκικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο τον αντιπαραβάλλουμε σε έναν βαθμό με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διαμηνύει «δεν γίνεται σήμερα, είναι αδιανόητο να συζητάει οποιοσδήποτε για αλλαγή συνόρων. Άρα οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι παντελώς αδιανόητη και καταδικαστέα εξ αρχής. Είναι μια συζήτηση την οποία κανείς ποτέ δεν πρόκειται καν να δεχθεί να κάνει. Δεν αναφέρομαι για την Ελλάδα, αναφέρομαι και για τους εταίρους μας». 

«Η θέση της χώρας, σήμερα, είναι γεωπολιτικά ενισχυμένη. Και ως προς τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαμε μία πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στις ΗΠΑ, η οποία επανεπιβεβαίωσε το στρατηγικό βάθος των σχέσεών μας. Αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν στηρίξει ανεπιφύλακτα την Ελλάδα, όπως έχουν κάνει πια θα έλεγα και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τις διμερείς τους τοποθετήσεις. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η ακραία τουρκική ρητορική έχει ξεπεράσει τα όρια και προφανώς δεν μπορεί να οδηγήσει τελικά την Τουρκία πουθενά» πρόσθεσε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: