4.5.22

Η Moderna βλέπει υψηλότερες πωλήσεις εμβολίων COVID...


...το δεύτερο εξάμηνο του 2022...

Η Moderna Inc ανακοίνωσε σήμερα έσοδα ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από το εμβόλιο της για τον COVID-19 και είπε ότι αναμένει πως οι πωλήσεις των εμβολίων της θα είναι υψηλότερες το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της εταιρείας... σημείωσαν άνοδο 6,8% στα 156,46 δολάρια πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας μείωσαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τις πωλήσεις εμβολίων φέτος, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως προχωρούν σε πλήρη εμβολιασμό. Ωστόσο, οι μελλοντικές πωλήσεις παραμένουν αβέβαιες καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, τα κρούσματα μειώνονται σε ορισμένες περιοχές και η ανάγκη για ετήσιο αναμνηστικό εμβολιασμό παραμένει ασαφής.


Η Moderna, όπως και η ανταγωνιστική της Pfizer, διατήρησε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους για το εμβόλιο στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία τήρησε επίσης την πρόβλεψή της για το χάπι της για τον COVID, σηματοδοτώντας την έλλειψη νέων συμβολαίων πώλησης για το φάρμακο. 

Το εμβόλιο της κατά της COVID-19 αναβάθμισε τη Moderna από έναν παραγωγό εμβολίων πειραματικής τεχνολογίας χωρίς εγκεκριμένα προϊόντα σε έναν κατασκευαστή εμβολίων με πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις του εμβολίου της αυξήθηκαν στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι συνολικές πωλήσεις 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις των 4,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αναμένει να δοκιμάσει μια ενισχυτική δόση για να στοχεύσει την παραλλαγή Όμικρον, εκτός από το αρχικό στέλεχος κορονοϊού, σε μια δοκιμή τελευταίου σταδίου το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Χθες η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε συνολικά κέρδη 25,7 δισ. δολ. για το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 77% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Τα μισά από αυτά τα κέρδη οφείλονται στο εμβόλιο για την ασθένεια Covid-19.

Πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: