5.5.22

ΟΑΕΔ: Οι άνεργοι στόχος των «γαλάζιων» golden boys...


Μπορεί στο προσκήνιο να βρίσκεται ο Γιώργος Στάσσης, το golden boy της ΔΕΗ, ο εκλεκτός του Κωστή Χατζηδάκη που καταστρέφει την κοινωνία μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, όμως ένα άλλο golden boy αφαιμάσσει αυτήν τη στιγμή την κοινωνική πολιτική. Ο...λόγος για τον διοικητή του πρώην πλέον ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει, πάλι με υπουργό τον Κ. Χατζηδάκη, να «σκοτώσει» τους ανέργους και να μεταβιβάσει την κατάρτισή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στο ενδιάμεσο κάτι θα κάνει, πάντα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και με την περιουσία του ΟΑΕΔ, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Προκάλεσε μπάχαλο

Μες στην εβδομάδα που μας πέρασε ο «άριστος» αυτός διοικητής, καίτοι τα πτυχία του όταν ανέλαβε δεν είχαν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, κατάφερε το ακατόρθωτο. Το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που «τρέχει» εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία (οκτάμηνες συμβάσεις στο ευρύτερο δημόσιο) μπαχαλοποιήθηκε. «Οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που είχαν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 περιείχαν, εξαιτίας μηχανογραφικού σφάλματος της αναδόχου εταιρείας, ωφελούμενους προηγούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης (2017-2020) που υπέβαλαν αίτηση ενώ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη με τα σωστά αποτελέσματα.

Το «χρυσό αγόρι», ακόμη ένας άνθρωπος της ΝΔ που τοποθετήθηκε σε θέση-κλειδί χωρίς οι πανεπιστημιακοί του τίτλοι να είναι αναγνωρισμένοι και θέλει να τον αποκαλούν δόκτορα, δεν έχει ευθύνες; Τυγχάνει να είναι ο πρώτος διοικητής του ΟΑΕΔ που κατάφερε να μπαχαλοποιήσει μια εμπεδωμένη διαδικασία.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: